Hvad er baldrian bruges til?

07/31/2010 by admin

Baldrian er en hårdfør flerårig plante, der bruges som et naturlægemiddel supplement til at hjælpe folk med at få en god nats søvn og som et naturligt beroligende middel til behandling af angst. Baldrian bærer duftende lyserøde eller hvide blomster. I 1500-tallet, blev baldrian brugt som en parfume. Men i dag, baldrian bruges som kosttilskud af folk, der ønsker et naturligt middel til behandling af mild til moderat søvnløshed og angst.

Baggrund

Baldrian er hjemmehørende i Europa og Asien og er også fundet i Nordamerika. Baldrian blev brugt tusindvis af år siden i oldtidens Grækenland og Rom som en lægeurt, og den har fundet vej tilbage til folks medicin kabinetter i dag. Baldrianrod og de underjordiske stængler er almindeligt anvendt til at oprette kosttilskud i form af kapsler, tabletter, flydende ekstrakter og te.

Hvad det betyder

Baldrian bruges i dag til behandling af søvnløshed, angst og rastløshed. Baldrian er taget mest almindeligt for dens beroligende og hypnotiske egenskaber. Kliniske undersøgelser har antydet, at baldrian er effektiv i behandling af søvnløshed.

Bivirkninger

Selv om baldrian synes at være et sikkert alternativ til andre medikamenter for at hjælpe mennesker falder i søvn og forblive i søvn, kan dette velduftende urt forårsage bivirkninger. Baldrian bør anvendes af folk til at hjælpe dem med at falde i søvn til kun én til to uger ad gangen for at undgå afhængighed, og fordi denne urt ikke er reguleret af den amerikanske Food and Drug Administration. Kendte bivirkninger af baldrian omfatter hovedpine, svimmelhed, mavebesvær, mavesmerter, træthed den følgende morgen, sløret syn og kvalme.

Advarsler

Nogle mennesker tager Baldrian har oplevet nogle meget ubehagelige bivirkninger: store angst, nat rædsler, mørk urin og uregelmæssig hjerterytme.Fordi denne urt ikke er reguleret af FDA, kan indholdet og dosering variere blandt mærker og partier af tillægget.

Lægemiddelinteraktioner

Selv om baldrian er set som et sikkert alternativ til receptpligtig søvn hjælpemidler og antianxiety stoffer, er det bedst at fortælle din læge, du tager denne urtekosttilskud. Baldrian kunne interagere med andre lægemidler, forårsager bivirkninger, og det kan også påvirke handlinger af andre lægemidler. Tager andre søvn hjælpemidler mens at tage baldrian ikke anbefales, medmindre ellers anbefalet af din sundhedspleje professionelle.

Tal med din læge

Tal med din læge før du tager baldrian med andre medikamenter som beroligende midler, søvn hjælpemidler, beroligende midler, antianxiety medicin, narkotiske smertestillende midler, antihistaminer og hoste og kold præparater. Baldrian kan interagere med disse lægemidler.

Advarsler

Mens du bruger baldrian til behandling af søvnløshed, tage denne urt 30 til 60 minutter før sengetid. Læs anvisningerne på etiketten og følge dem i overensstemmelse hermed. Gravide kvinder bør ikke bruge baldrian. Ammende kvinder er også rådes til at ikke tage Baldrian, fordi urten kan udskilles i modermælken. Forsigtighed tilrådes også for patienter med diabetes, dem, der er afhængige af alkohol og personer med leversygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com