Hvordan indgroede hår forårsage bumser

03/16/2011 by admin

Indgroede hår

En indgroet hår opstår når et hår vokser ind i sin follikel i stedet for ud af det. Normalt, præsenterer dette sig selv som en lille, lidt betændte røde bump over hårsækken. Indgroede hår er mest almindelige i følsomme områder af kroppen, såsom bikini-området, men de kan forekomme overalt du fjerne hår jævnligt. Ofte barbering og voksning bly til dette, da disse grooming metoder fjerne hår på måder, der kan traumatisere hårsækkene. Vigtigt skridt at tage for at undgå indgroede hår omfatter barbering med en fugtgivende barberskum eller ved hjælp af alternative metoder til hårfjerning for at undgå traumer til området. Når du har indgroede hår, blødgøre huden med varmt (ikke varmt) komprimerer kan hjælpe lindre eller helt fjerne symptomerne.

Bumser

Bumser opstår ofte i ansigtet og tilbage, men kan også forekomme i andre steder på kroppen. En bums er en pore, der er det væsentlige "brudt". Det fungerer ikke korrekt og dermed bliver fyldt med pus og sebum. Når bumser opstår fra hår follikler, er de kaldet follikulært bumser. Folliculitis er betingelsen om at have mange bumser (eller bums-lignende læsioner) hvor hår er vokser på kroppen, og resultater fra forværring af hårsækkene (forårsaget af enten hårfjerning eller overaktiv talgkirtler). Dette kan forekomme, hvor du har en indgroet hår, men kan også forekomme i almindelige hår follikler, som dem på din hovedbund. Det er vigtigt at skelne mellem en bums, der er resultatet af en indgroet hår og en tilstand, der vil Plage du indtil det behandles medicinsk.

Indgroet hår & bumser

En indgroet hår kan ofte genkendes som et fremmedlegeme, der forårsager din krop til at reagere på en måde, der vil skubbe den ud. Dette er grunden til, at webstedet bliver betændt (rød og irriteret), og kan resultere i en bums, hvis det ikke er behandlet straks (Bemærk: nogle gange det vil resultere i en bums alligevel). Dette er fordi pore er blokeret, fortæller organ, der er en slags infektion, hvilket resulterer i produktionen af pus og keratin (de ting, det hår er lavet af) på webstedet. Dette kan føre til en whitehead. Ofte bumser, der opstår fra indgroede hår er ikke alvorlige eller cystisk, og når de løse sig selv eller pop, den indgroede hår kan vende sig og komme ud af hårsækken. Selvom der kan være første rødme på stedet, er den ofte løst i et par dage efter bums rydder. Hvis bumser i områder af hårfjerning er et konstant problem for dig, er det en god idé at se en hudlæge, der kan give milde, forebyggende behandlinger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com