Risikoen for Carboplatin

11/26/2011 by admin

Carboplatin er en type af injicerbar receptpligtig medicin anvendes til kemoterapibehandling. Læger ordinere carboplatin til brug mod kræft i den æggestokke, blære, bryst, spiserøret, æggeleder, endometrie foring, hoved, hals, testikler, lymfesystemet, lunge, hud, øje og hjerne. Carboplatin virker ved at hæmme væksten af kræft celler, men kan også skade raske celler, hvilket resulterer i bivirkninger.

Hæmatologiske

En af de mest almindelige bivirkninger fra carboplatin er, at af knoglemarv undertrykkelse, hvilket resulterer hæmatologiske mangler eller mangel på visse blodlegemer, rapporterer US National Library of Medicine. Omkring opleve 15 procent af patienterne nogle reduktion i luekocytes, en type hvide blodlegemer. Uden disse nødvendige hvide blodlegemer er du en øget risiko for bakteriel, viral og svampe infektioner, hvilket gør det vigtigt for dig at undgå syge mennesker og vask dine hænder hyppigt. Cirka en fjerdedel af patienterne behandlet med carboplatin udvikle trombocytopeni, eller mangel på blodplader. Da disse celler er nødvendige for blodet til at størkne, kan mangel på blodplader resultere i let blå mærker, blødende tandkød, næseblod eller endda blødning i din mave områder eller hjernen. Carboplatin kan også forårsage anæmi eller en mangel på ilt-regnskabsmæssige røde blodlegemer, som kan gøre dig føle sig forpustet og træt. Da blodlegemer mangler er så fælles med carboplatin, er din læge tilbøjelige til at bestille regelmæssige blodprøver for at tjekke din celle niveauer i hele din behandling.

Gastrointestinale bivirkninger

Kvalme og opkastninger forekommer i omkring 65 procent af patienter, som modtager carboplatin behandling, oplyser US National Library of Medicine. I de fleste tilfælde aftager de gastrointestinale bivirkninger inden for 24 timer efter behandling. Hvis opkastning fortsætter, kan din læge ordinere et antiemetikum eller receptpligtig medicin til at stoppe dig fra at kaste.

Neurologiske

Omkring 4 procent af patienter, som modtager carboplatin udvikler perifer neuropati, eller nerveskader i fibrene, der bærer beskeder og fornemmelser til og fra dine arme og ben, forklarer U.S. National Library of Medicine. Neuropati årsager symptomer såsom følelsesløshed og smerter i din ekstremiteter, og i nogle tilfælde kan fortsætter selv efter behandling med carboplatin ender. Sløret syn og ændringer i den måde mad smager er ekstra sjældne neurologiske effekter af stoffet. I doser højere end det anbefalede beløb, kan carboplatin forårsage midlertidig blindhed.

Nefrotisk og hepatisk

Selvom ualmindeligt, kan carboplatin forårsage både nyre eller lever dysfunktion hos nogle patienter. Når problemer med disse vitale organer, rapporterer hvis virkninger er typisk mild og i omkring 50 procent af patienter, betingelsen slutter med carboplatin behandling, US National Library of Medicine.

Overfølsomhed

Ca. 2 procent af patienterne behandlet med carboplatin har en alvorlig allergisk reaktion på stoffet, advarer USA National Library of Medicine. Hududslæt og kløe er de mest almindelige symptomer på sådanne reaktioner. Sjældent, allergi resultaterne i anafylaksi, en livstruende tilstand, der forårsager åndedrætsbesvær og hurtig hjerterytme. På grund af risikoen for allergi er læger typisk stede den første behandling til carboplatin for at yde akut lægehjælp, hvis nødvendigt.

Graviditet

Carboplatin udgør en risiko for føtal abnormiteter og aborter. På grund af dette, læger begrænse brug af narkotika i gravide kvinder til tilfælde hvor der ikke er nogen sikkert alternativ til at bruge, rapporterer de Mayo Clinic.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com