Dental radiografi principper & teknikker

11/04/2011 by admin

Dental radiografi principper & teknikker

Dental radiografi indebærer lave X-ray billeder af tænder og mundtlige strukturer til at opdage sygdommen, ifølge "Dental radiografi: principper og teknikker." Klinikassistenter--der kan afslutte et-årig diplomuddannelse eller toårig associate degree programmer--skal være certificeret til at tage røntgenbilleder i nogle stater. Tandplejere, som kan fuldføre associeret grad eller fireårig bachelorgrad programmer på dette område, skal være godkendt i alle stater til praksis tandhygiejne og tage dental røntgenbilleder, ifølge den amerikanske Bureau of Labor Statistics. Disse professionelle skal mestre forskellige teknikker for at få succes i dette felt.

Metoder

Dental røntgenfotografering kan udføres ved hjælp af enten traditionelle film eller digitale enheder. Når du arbejder med traditionelle film, bruges intraorale dental X-ray maskiner til filmene placeret inde i munden, mens extraoral maskiner bruges til film anbragt uden for munden. Dental radiographers kan bruge en film indehaveren til at holde en intraorale film inde i munden. De kan også bruge en stråle justering enhed til at hjælpe holdning Intraorale X-ray maskine kegle, også kaldet enheden med angivelse af position i forhold til tand og film.

Når du bruger traditionelle film, interagere x-stråler med et lag på filmen kaldet filmemulsion, som indeholder sølv Halogenid krystaller, der absorberer stråling. Krystaller producere en latent billede af en tand og de omkringliggende strukturer, som bliver et synligt billede, når filmen er kemisk behandlet. På den anden side indebærer digital radiografi anvendelse af en intraorale sensor i stedet for en film at fange et billede af en tand. Når røntgenstråler hit sensoren, den elektroniske afgift produceret på sensoren er konverteret til digital form, og billedet derefter er synlige på en computer. Når du udfører digital radiografi, kan dental radiographers stadig bruge en traditionel intraorale dental X-ray maskine.

Folietyper

Tre typer af intraorale film findes--periapical, bite-wing og okklusale. Periapikale film bruges til at se en hel tand--herunder tandens rod og crown--samt den knogle, der understøtter tanden. I mellemtiden, bite-wing film bruges til at se kroner af både de øvre og nedre tænder på en film. Denne type film er især vigtigt for påvisning af hulrum eller andre forhold mellem tænderne. En Okklusal film bruges til at undersøge store dele af den øvre eller nedre kæbe.

En panorama film, som er en type af extraoral film, giver en bred udsigt over de øvre og nedre kæberne på en film. En cephalometric film, en anden type af extraoral film, der bruges til at undersøge knoklet og bløde væv i ansigtet.

Teknikker

Dental radiographers kan eksponere film til x-stråler ved hjælp af to teknikker--den paralleling teknik og den gennemskærende teknik. Den paralleling teknik indebærer at placere en intraorale film i munden parallelt med denne akse tand--den imaginære linje, der deler en tand i to lige store halvdele på langs. Den centrale stråle af en X-ray stråle så er rettet vinkelret på film og lange akse af tanden.

På den anden side den gennemskærende teknik indebærer at placere en film langs tungen-side overfladen af en tand og visualisere vinklen dannet af flyet af film og lange akse af tanden. Den dental Radiograf skal derefter visualisere den linje, der deler denne vinkel i halve. Hun skal så direkte den centrale stråle af en X-ray bjælke vinkelret på denne linje til med succes fange billedet af tanden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com