Hvordan man kan evaluere halsen for rygmarvsskade

10/24/2016 by admin

Evaluering af hals for rygmarvsskade er næsten umuligt for den ikke-medicinske person at gøre. Men der er enkle prøver at paramedicinere og andre sundhedspersoner bruger til at bestemme, hvis en person har lidt en rygmarvsskade. Denne artikel præsenterer én måde at vurdere hals for rygmarvsskade; Dette er ikke den eneste måde, eller er det anbefales for lægfolk.

Instruktioner

Hvordan man kan evaluere halsen for rygmarvsskade

• Første, afgøre, om patientens "metode til skade" (MOI) var noget, der kan fremkalde en hals eller rygmarv skade. For eksempel, er falder fra en 20 fods afsats et sandsynligt måde at såre din hals. Snuble over katten er ikke. Men falder ned fem trapper kan gå begge veje.

• Hvis MOI er positive (20 fods afsats), antager hals og rygmarven er skadet og handle i overensstemmelse hermed. Hvis MOI er negativ (katten), antager hals og rygmarven er fint. Men hvis MOI er usikker (falder ned fem trapper), fortsætte med at evaluere hals for rygmarvsskader.

• Er patienten pålidelige? Er de i stand til at tale, besvare dine spørgsmål korrekt og, hvad der skete? Er de et barn eller en forvirret ældre patient? Hvis de er forvirret, antager meget unge, meget gamle eller ude af stand til at tale korrekt, hals og rygmarven er såret. Hvis ikke, gå videre til næste trin.

• Føler ned patientens hals og ryg. De føler smerte når du røre deres hals eller ryg? Hvis de føler smerte, antager hals og rygmarven er såret. Hvis ikke, gå videre til næste trin.

• Har de normale følelse i deres arme, ben, hænder og fødder? Enhver følelsesløshed eller prikken? Enhver skyde smerter? Hvis de føler smerte, antager følelsesløshed eller prikken i deres ekstreme, deres hals og rygmarven er såret. Hvis ikke, gå videre til næste trin.

• Forsigtigt hjælpe patienten til at sidde eller stå. Hvis de føler smerte i halsen eller tilbage når som helst under dette trin, stop hvad du gør og påtage sig deres hals og rygmarven er såret. Hvis de kan få uden smerter, er deres rygmarv og hals formentlig okay.

• Igen, dette er bare en metode til evaluering af hals for rygmarvsskade, og det er på ingen måde at være udført af ikke-medicinsk personale. Hvis du nogensinde er stødt på nogen, der kan have skadet deres hals eller rygmarven, ikke flytte dem. Immobilisere deres hoved og hals, og opfordrer 911 eller din lokale alarmnummer straks.

Tips & advarsler

  • ALDRIG evaluere nogen for hals eller rygmarven skader medmindre du er specielt uddannet dertil.
  • Hvis du ser nogen, der kan have skadet deres hals eller rygmarven, ikke flytte dem. Ringe 911 eller din lokale alarmnummer lige bortrejst.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com