Beta Thalassemia Intermedia symptomer

08/08/2011 by admin

Beta Thalassemia Intermedia symptomer

Beta thalassemia intermedia er en blodsygdom, der forstyrrer produktionen af røde blodlegemer. Hvis du er diagnosticeret med denne lidelse, du vil blive anæmiske og ofte føler trætte, dine knogler kan være skørt, og din milt kan forstørres. Du kan også nødt blodtransfusioner flere gange om året at opretholde nok røde blodlegemer for at holde dig sund. Beta thalassemia intermedia er mere alvorlige end beta thalassæmi træk, men mindre alvorlig end beta thalassemia større, hvilket kan være liv truende.

Årsag

Beta thalassemia er forårsaget af en defekt i det gen, der koder del af hæmoglobin molekyle, en rød blod celle-komponent, der transporterer ilt gennem blodbanen. Defekten i beta globin gen er arvet. Hvis du har beta thalassemia intermedia, nedarvet du formentlig defekte kopier af beta globin genet fra begge dine forældre. Folk med kun ét defekt gen har beta thalassæmi træk og kan være "tavs luftfartsselskaber," hvilket betyder, at de ikke kan udviser tydelige symptomer på sygdom. Men de kan stadig passere det defekte gen til deres børn. Beta thalassemias er mest almindelige i mennesker af Middelhavet oprindelse--italienere, grækere og mellemøstlige-- og mennesker med asiatiske eller afrikanske rødder.

Anæmi

Mennesker med beta thalassæmi intermedia har mild til moderat svær anæmi. Din knoglemarv vil ikke gøre nok røde blodlegemer og disse celler vil have den defekte hæmoglobin. Resultatet er, at din krop vil lide konstant træthed, fordi det ikke får alle de ilt, det har brug for. Anæmi kan svær, det have forsinket pubertet og langsommere din vækst. Du kan også vises bleg eller har en gullig farve til din hud og hvide i dine øjne (gulsot).

Andre symptomer

I mere alvorlige tilfælde af beta thalassemia intermedia, kan du udvide din knoglemarv. Dine knogler kan vokse bredere og blive sprøde. Du kan udvikle osteoporose og har en høj risiko for at bryde dine knogler.

Din milt kan vokse for stor, som det kæmper for at fjerne din abnorme blodceller. En forstørret milt forværres anæmi, og i nogle tilfælde skal du muligvis kirurgi for at fjerne din milt. Uden din milt, vil du have en større risiko for infektioner.

Blodtransfusioner

Hvis du har beta thalassemia intermedia og moderat anæmi, skal du muligvis blodtransfusioner flere gange om året for at hjælpe kroppen opretholde nok røde blodlegemer. Hæmoglobin af sunde røde blodlegemer indeholder jern, så med regelmæssige blodtransfusioner, en farlig ophobning af jern kan forekomme. Den overskydende jern kan skade dit hjerte eller leveren, så du kan være nødvendigt at tage lægemidler kaldet jern chelatorer for at kontrollere niveauet af jern i blodet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com