Kvinder & GERD

01/19/2012 by admin

Kvinder & GERD

Mens kvinder kan opleve halsbrand og sure opstød lejlighedsvis under graviditet eller efter at have spist krydret mad, kan syre refluks, der opstår jævnligt efter næsten hvert måltid være et tegn på gastroøsofageal reflukssygdom (GERD).

Fakta

GERD er den fjerde mest udbredte mave-tarm sygdom i USA og på en daglig basis til 6 procent til 10 procent af voksne, der sker efter Massachusetts Medical Society's Journal Watch.

Karakteristika

Kvinder lider af GERD kan opleve halsbrand, opstød af maveindhold i spiserør, smerter i brystet, dysfagi, kronisk hoste, hvæsen, voksen astma eller pulmonal fibrose.

Sværhedsgraden i kvinder

Mens de overordnede karakteristika forbundet med GERD er ens hos både mænd og kvinder, er der en tendens til en højere frekvens af hændelser og mere alvorlige symptomer blandt kvinder.

Årsag

Kvinder med GERD kan have en unormalt fungerende ventil, der er placeret hvor spiserøret møder maven. Ventilen er ansvarlig for at forebygge maveindholdet fra refluxerende i spiserøret, ifølge The samfund af thorax kirurger.

Behandling

Ændringer i livsstil, herunder vægttab, undgå krydret mad og rygestop, er de første anbefalede behandlinger for kvinder med GERD. Receptpligtig medicin kan også være nødvendigt at undertrykke produktionen af mavesyre. Mens kirurgi er en mulighed, kræver kun 5 procent af dem med GERD kirurgi til at ændre ventilen mellem spiserør og mavesæk, ifølge The samfund af thorax kirurger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com