Tegn på blodforgiftning

06/25/2010 by admin

Når en infektion i den ene del af kroppen når blodbanen, er dette kendt som sepsis eller akut blodforgiftning. Det opstår oftest når en persons immunsystem er svækket, enten gennem sygdom, under behandling for sygdomme såsom kræft eller AIDS, eller efter operationen. Fordi en blod infektion kan være livstruende, er det vigtigt at kende de tegn og symptomer og få dem vurderet straks.

Bakteriæmi

Før sepsis sætter ind, kan en patient med en infektion ansigt bakteriæmi, som er tilstedeværelsen af bakterier i blodbanen. Symptomer på bakteriæmi, som kan komme på pludselig, omfatter høj feber, kulderystelser, kvalme og opkastning, og en hurtig hjerterytme. En blod kultur kan bekræfte bakteriæmi. Behandling omfatter normalt indlæggelse og intravenøs antibiotika. Hvis betingelsen går ubehandlet, kan det føre til sepsis.

Sepsis

En Accelereret puls og respirationsfrekvens og enten en høj feber eller en subnormale temperatur er tegn på sepsis. Hvis du har nogen af disse symptomer, og du har et sår, som du mener kan være inficeret, eller du har for nylig haft kirurgi eller dental procedurer, eller dit immunforsvar er blevet kompromitteret på nogen måde, du bør straks kontakte en læge.

Svær Sepsis

Hvis sepsis forskud, kan symptomer af blodforgiftning omfatte skjoldet hud (rødlig farve og plettede i patches i hele kroppen), unormal hjerterytme og nedsat vandladning. Disse er alle alvorlige symptomer og bør aldrig blive ignoreret. Hvis blod infektion har avanceret, strømmen af ilt-rige blod til leveren, lungerne, hjernen og andre organer og muskler lider, og din generelle sundhed lider også.

Forvirring

Som sepsis skrider frem, din mentale tilstand kan blive påvirket. Du kan blive forvirret, desorienteret og ophidset. Du kan også opleve svimmelhed. På dette tidspunkt har du allerede sandsynligvis oplevet en feber og Accelereret puls, så det er vigtigt at have nogen med dig, der kan besvare spørgsmål om din sygehistorie, hvis du ikke kan fokusere dine tanker.

Behandling af symptomer

Behandling af blod infektioner næsten altid kræver antibiotika og eventuelt vasopressors til at hæve dit blodtryk, hvis det er faldet til en usund niveau. Hurtig behandling er vigtigt, fordi en anslået 15 procent af svær sepsis patienter dør, ifølge Mayo Clinic.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com