Hvordan gøres aktivt kul?

09/12/2012 by admin

Hvordan gøres aktivt kul?

Hvad er aktivt kul?

Aktivt kul er almindeligt anvendt i alternative og mainstream medicin. Aktivt kul absorberer en stor mængde af toksiner og forurenende stoffer i kroppen. Det er givet som en behandling til børn og dyr, der ved et uheld poison selv drikke husholdningsprodukter. Aktivt kul er ikke det samme som almindelige Grillkul. Aktivt kul er meget porøse og absorberer toksiner hurtigt. Trækul er lavet af kulstof og malet til meget fint granulat, på størrelse med en støv plet af støv, som fungerer som svampe. Da materialet er aktiveret gennem forskellige processer.

Aktivering af trækul

Aktivering af trækul gør det muligt at absorbere noget det kommer i kontakt med. Spise en skefuld af aktivt kul er ligesom synke millioner af bittesmå svampe. Hver pore inden for trækul korn opsuger noget skadeligt og eliminerer det gennem fordøjelseskanalen. Materialet fælder og holder organiske kemikalier, nitrater og toksiner.

Forkoksning fremstillingsprocessen

Forkoksning er den første proces, og det drejer sig om aktivering af kul med gasser at åbne op porer. Trækul er så placeret i en tank, hvor det behandles med på 600 til 900 grader C uden nogen luft, og derefter det er infunderes med nitrogen og argon. Materialet er derefter udsat for damp og ilt ved temperaturer, der spænder fra 650 til 1200 grader C.

Kemiske fremstillingsprocessen

En anden metode til at oprette aktiveret kul er gennem en kemisk aktiveringsprocessen. Kemikalier såsom fosforsyre, natriumhydroxid, zinkchlorid og kaliumhydroxid bruges til at åbne op for porerne i materialet. Trækul er derefter behandlet uden ilt ved temperaturer, der spænder fra 450 til 900 grader C. kemiske aktivering er en meget kortere proces, men denne metode kan undertiden efterlade spor af visse kemikalier i små mængder.

Forskellige former

Aktivt kul kan gøres i pulver eller granulat form. Mindre partikler er at foretrække, men pulveriseret aktivt kul er lidt dyrere, fordi de mindre stykker er mere effektiv. Teorien er, at de mindre stykker rejse mere effektivt gennem fordøjelsessystemet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com