Arvelige hjertesygdomme

08/20/2012 by admin

Arvelige hjertesygdomme

Arvelige hjertesygdomme refererer til hjertesygdom betingelser, der er gået i arv fra et familiemedlem til en anden inden for familien. En af de mest foruroligende ting om arvelige hjertesygdomme er, at hvis det er medfødt, kan det være uundgåelige og i nogle tilfælde, unpreventable. Men en familie historie af hjertesygdomme kan også være forbundet med livsstil. Fattige spisevaner og manglende motion kan tillægge den onde cirkel af hjerte-relaterede sygdomme.

Tidlig koronararteriesygdom

Ifølge Merck er koronar arteriesygdom en tilstand, der blokerer eller helt afskærer blodforsyningen til hjertet. Koronar arteriesygdom er anses for at være en arvelig form for hjertesygdom, som er mere almindelig i aldring mænd end hos kvinder. Men odds for at udvikle koronar arteriesygdom er øget i begge køn hvis et nært familiemedlem blev diagnosticeret med sygdommen mellem 50 og 55.

Kolesterol

Høj kolesterol, også kendt som hyperkolesterolæmi, er angivet ved unormale mængder af "lipoprotein" i blodet. Disse er molekyler, der bærer kolesterol i hele kroppen, og store mængder øge en persons risiko for hjerteanfald. Ifølge eMedicineHealth.com, kan genetik spille en rolle i udviklingen af forhøjet kolesterol, som kan en kost med højt indhold af mættet fedt. Højt kolesteroltal, der er nedarvet kan til tider være vanskelige at kontrol og hyperkolesterolæmi, ikke er effektivt reduceret med diæt og motion alene skal bekæmpes yderligere med tilføjelsen af en kolesterol-sænkende medicin.

Højt blodtryk

Højt blodtryk (hypertension) har været knyttet til genetiske faktorer, og University of Virginia sundhedssystem afslører, at en bestemt type af højt blodtryk kaldes "essentiel hypertension" forekommer mindst 25 procent af den voksne befolkning i hele verden. Men selv om højt blodtryk har været knyttet til genetik, forskere har været afskåret fra afgøre rod hidføre. Men det er vigtigt for familiemedlemmer, der er i risiko for at udvikle højt blodtryk til at forstå, at ændringer i livsstil kan medvirke til at sænke deres risiko for hjertesygdom forårsaget af forhøjet blodtryk.

Diabetes

Ifølge Michigan State University har ca. 80 procent af de mennesker diagnosticeret med diabetes hvert år også en umiddelbar familiemedlem, der også er blevet diagnosticeret med betingelsen. Dette faktum har fået forskere til at teoretisere, at diabetes er en arvelig sygdom. Det anslås, at cirka to ud af tre mennesker, der allerede har været diagnosticeret med diabetes dør af hjertesygdomme og slagtilfælde-relaterede sygdomme. En korrekt forvaltning af diabetes er derfor afgørende for at bevare et godt helbred.

Fedme

Fedme, eller tilstedeværelsen af for meget fedt i kroppen, er blevet anerkendt af American Heart Association som en ledende faktor i udviklingen af hjertesygdomme. TJ Clark og virksomheden rapporterer, at fedme er ofte observeret i flere familiemedlemmer, der angiver, at der kan være en genetisk link. Da familiemedlemmer ofte deler de samme livsstil, er det imidlertid vanskeligt at bestemme hvor meget vægtøgning kan tilskrives arvelige faktorer og hvor meget er miljømæssige. Ikke desto mindre er ændringer i spisevaner og opretholde en aktiv livsstil afgørende for at mindske risikoen for hjertesygdomme hos overvægtige.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com