Lungebetændelse hos småbørn

01/22/2013 by admin

Lungebetændelse er en almindelig sygdom, og unge børn kan være særligt hårdt ramt. Mens de fleste tilfælde er milde og løst let, kan lejlighedsvis et barn kontrakt en alvorlig sag og kræve mere lægehjælp end en dosis af antibiotika. Præcis og hurtig diagnose kan gøre hele forskellen. At kende symptomerne på de forskellige typer af lungebetændelse og søge passende medicinsk behandling vil mest sandsynligt forhindre et alvorligt anfald af lungebetændelse.

Identifikation

Lungebetændelse er en lunge-infektion forårsaget af en virus, bakterier, svampe eller parasitter. Luftsække i lungerne--alveolerne--blive irriteret, betændte og fyldt med væske. Den sædvanlige skyldige i lungebetændelse er en virus, men. Inkubationstiden afhænger af typen af lungebetændelse. For eksempel har lungebetændelse forårsaget af RSV (respiratorisk syncytial virus) en fire - seks dages inkubationstid, medens walking lungebetændelse har en 18-time til 72 timers inkubationsperiode.

Symptomer

Symptomer børn med lungebetændelse display varierer, men generelt de omfatter feber, hoste, hoste, der producerer slim, hurtig eller besværet vejrtrækning, larmende vejrtrækning eller hvæsende vejrtrækning, brystsmerter, mavesmerter, sløvhed, dårlig appetit, i-tegning af musklerne omkring ribben ved indånding, og i ekstreme tilfælde, blålige læber og negle. I bakterielle tilfælde er udbrud af sygdommen hurtige, og noterede for feber og hurtig vejrtrækning. Med viral tilfælde, symptomer mere gradvist og hvæsen er almindeligt.

Typer

Lungebetændelse forårsaget af mycloplamsa er kendt som "walking lungebetændelse." Denne sygdom indebærer en ondt i halsen og hovedpine ud over typiske lungebetændelse symptomer. Hos spædbørn, vil et tilfælde af lungebetændelse forårsaget af chlamydia omfatte pink øjet og mild sygdom med mulighed for en normal kropstemperatur. Med kighoste eller kighoste, længe hoste magi, er blå læber og negle og karakteristiske whoop lyd mens hoste bemærkelsesværdige.

Forebyggelse/løsning

Forebyggelse omfatter vacciner til Haemophilus influenza, kighoste og pneumokokker organisme (PCV). En influenzavaccine anbefales især for børn med kroniske sygdomme eller astma, og også for sunde børn i alderen 6 måneder til 19 år. For tidligt fødte spædbørn, hvis immunforsvar er skrøbelig bør modtage forebyggende pleje og behandling af RSV. Mens lungebetændelse, selv ikke er generelt smitsom, den virus, der forårsager dem er, og bør udvises forsigtighed omkring syge mennesker til at begrænse eksponeringen. Ikke spise eller drikke redskaber, og vaske hænder hyppigt.

Behandling

Diagnosticering af lungebetændelse kræver en fysisk eksamen, blodprøver og røntgenundersøgelse af thorax, og en kultur af slim produceret af hoste. Oftest er behandles lungebetændelse i hjemmet med oral antibiotika. Indlæggelse kan være nødvendig for bakteriel tilfælde, kighoste, eller dem, der omfatter høj feber, åndedrætsbesvær eller opkastning, forhindrer oral behandling. Også, kan indlæggelse være nødvendigt, hvis ilt er nødvendig, eller infektionen har spredt sig til blodbanen, eller hvis det er et tilbagevendende tilfælde af lungebetændelse. Hjemme, bør væsker fremmes. Brystsmerter kan lettes ved varm komprimerer. Ingen over-the-counter medicin bør administreres uden en læges samtykke.

Advarsel

Søge øjeblikkelig lægehjælp, hvis dit barn har problemer med vejrtrækning eller meget hurtig vejrtrækning, hvis hans læber og negle bliver blålig, eller hvis han har feber over 102 grader F, eller over 100,4 grader F i børn yngre end 6 måneder gamle.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com