Medicin for Social Angst & nervøsitet

10/25/2012 by admin

Social angst lidelse, også kaldet social fobi, er en potentielt invaliderende tilstand, hvor personen har vedvarende, intens, kronisk frygt for at blive overvåget, bedømt, flov og ydmyget af andre. Ifølge WrongDiagnosis.com, der 3,7 procent af voksne i USA--over fem millioner amerikanere--har social angst.

Indvirkning

Social angst påvirker livskvaliteten, velvære og sundhed af dem, hvem det rammer. Nogle mennesker blive udvirket med angst timer eller endda uger før sociale forpligtelser, de mister søvn og de udvikler fysiske symptomer som hovedpine, kvalme, diarré og muskelsmerter. I svære tilfælde, social angst invaliderende, forbyder arbejde.

Co forekommende lidelser

Social angst opstår ofte som en tilknyttet funktionen af andre sygdomme eller lidelser, herunder generaliseret angst, panikangst, svær depression, nedstemte lidelse, skizofreni, gennemgribende udviklingsforstyrrelse og krop dysmorphic lidelse.

Terapi

Kognitiv adfærdsterapi (CBT), som fokuserer på at ændre tanker, holdninger og overbevisninger af patienten, er blevet fundet for at være en effektiv behandling af Socialangst. CBT bruges sammen med medicin har vist sig for at være den mest effektive behandling.

SSRI medicin

Selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) såsom paroxotine, Sertralin, fluvoxamin og fluoxetin, er normalt de første linje medicin for social angst. SSRI øge tilgængeligheden af neurotransmitteren serotonin ved at hæmme dets reuptake i præsynaptiske celler.

SNRI medicin

Seratonin og noradrenalin reuptake hæmmere (SNRI) bruges også som første linje medicin for social angst. I en lignende måde som SSRI-præparater, SNRI binder sig med receptor sites og forhindre reuptake af neurotransmittere, øge tilgængeligheden af serotonin og noradrenalin i hjernen.

Anti-angst medicin

Benzodiazepiner er anti-angst medicin, der er ofte effektiv med social angst. Men de er almindeligt ordineret kun midlertidigt for social angst, fordi benzodiazepiner er vanedannende og har beroligende virkning, og brugerne ofte nødt til at øge doser, som de udvikler en toleranfce for medicin. Derudover forårsage ofte disse medikamenter uønskede bivirkninger såsom kognitiv funktionsnedsættelse, underskud i hukommelse og tab af sexlyst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com