Aktiviteter på befolkningstilvæksten & begrænsende faktorer

11/14/2012 by admin

Aktiviteter på befolkningstilvæksten & begrænsende faktorer

Verden bliver et mindre sted. Med den stigende fertilitetskvotient, overbefolkning er ved at blive en årsag til bekymring på verdensplan. Mange regeringer og organisationer tager skridt til at nedsætte befolkningstilvæksten til et overkommeligt niveau. For eksempel indført den kinesiske regering "et-barns politik i 1978 at klare sociale, økonomiske og miljømæssige problemer i Kina. Politikken begrænser antallet af børn, et ægtepar kan have en, selv om politikken, der giver mulighed for et par undtagelser herunder urban par og etniske minoriteter.

Plads

Rummet er et af de mest grundlæggende krav for en befolkning til at vokse. I virkeligheden er der flere lande i verden, der anses for at være groft overbefolket baseret på person-til-jord-forholdet. De fleste af disse lande er baseret i Asien, for eksempel Indien og Kina.

Mad og energiressourcer

Mad og energi ressourcer er vigtige begrænsende faktorer der påvirker befolkningen. Det er umuligt for en befolkning at eksistere, hvis det ikke har adgang til den nødvendige mad og energiressourcer. Også, plads, fødevarer og energi ressourcer er sammenkoblet. En befolkning kræver plads til at leve, vokse mad og installere maskiner, der kan skabe energiressourcer.

Lys

Lys er en anden vigtig ressource, der er nødvendige af levende organismer for at overleve. Mennesker, dyr og planter ikke kan eksistere uden lys. Ligesom planter kræver mennesker også sollys og andre former for lys energi til at føre et sundt liv. Uden sollys, vil mennesket ikke få nogle vigtige ressourcer og næringsstoffer, dermed mindske livskvalitet.

Sygdomme

Sygdom er også en vigtig begrænsende faktor på overbefolkning. I lyset af progressionen af lægevidenskaben, er sygdomme blevet en vigtig begrænsende faktor på overbefolkning, mens der stadig er nogle demografi, der ikke har adgang til dyre medicin ikke og støtteberettigede gratis lægehjælp. Derudover er der flere sygdomme, lægemidler og medicinsk støtte stadig ikke er blevet opdaget eller opfundet.

Aktiviteter på befolkningstilvækst

Når det kommer til aktiviteter for befolkningstilvæksten, er der ikke meget at nogen regering eller organisation kan gøre andet end øge bevidstheden om, at overbefolkning kan påvirke os negativt, navnlig for fremtidige generationer. Endnu et skridt, der er ofte udført i nogle lande giver finansielle incitamenter, som givende embedsmænd og civile, der har kun et vist antal af børn. Også, nogle statslige organisationer begyndt at øge bevidstheden om sikker og beskyttet sex, i et forsøg på at dæmme op for muligheden for at få uønskede børn. De fleste ngo'er (ikke-statslige organisationer) tilbyde gratis prævention for at støtte disse trin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com