Forskellige stadier af tyktarmskræft

11/16/2010 by admin

Når en forekomst af tyktarmskræft er blevet opdaget og diagnosticeret, er det næste skridt for en læge at iscenesætte sygdommen. Iscenesættelse af kræft i tyktarmen eller enhver kræft for sags skyld, er en proces, der bestemmer omfanget af lidelse, og hvis den har spredt. Iscenesættelse kræft i tyktarmen, en onkolog kan dem afgøre, hvilken behandling er bedst til at hjælpe patienten. Tests såsom en MR-scanning, PET-scanning, CT-scanning og en carcioembryonisk antigentest, som ser for specifikke tegn på kræft i blodet, er alle nyttige til at bestemme de forskellige stadier af tyktarmskræft.

Fase 0

Fase 0 tyktarmskræft beskriver opdagelsen af en gruppe af unormale celler i en persons kolon. Disse celler kan være kræft i naturen eller de kan være disponeret til at blive kræft. De unormale celler i fase 0 kan simpelthen være godartede og ikke udgør nogen trussel for personen. Fase 0 tyktarmskræft er også kendt af den medicinske betegnelse "karcinom i sutu."

Første fase

Kræft har dannet og det er lykkedes at sprede udad ud over de indre væv lag, der findes på væggen i patientens kolon i fase jeg tyktarmskræft. Kræft kan være i anden eller endda tredje lag af væv i kolon væg, men det har endnu ikke spredes til den ydre væg af tyktarmen eller kolon og det har ikke gjort sin vej til et punkt uden for tyktarmen selv.

Fase II

Fase II tyktarmskræft er opdelt i fase IIA og IIB. En person med stadium IIA tyktarmskræft har haft sygdommen spredes ud fra de midterste lag af væv i kolon væg og måske ind i omgivende væv nær endetarmen eller tyktarmen. Fase IIB tyktarmskræft har gjort sin vej fra kolon væg og i organerne i regionen i tyktarmen og/eller i den abdominale væg af patienten.

Fase III

Der er tre forskellige stadier af fase III tyktarmskræft. Stage IIIA betyder, at kræften har avancerede fra de indre væv af tyktarmen til de midterste lag og er i ikke færre end tre lymfeknuder. Stage IIIB tyktarmskræft er i mindst tre lymfeknuder og har udvidet hen til omliggende væv, organer og/eller den abdominale væg. Stage IIIC er i fire lymfeknuder eller mere og har spredt sig for at lukke væv websteder, organer og/eller den abdominale væg.

Fase IV

Disse patienter med stadie IV tyktarmskræft har set kræft infiltrere lymfeknuderne tæt ved til tyktarmen. Det har også spredt sig, eller spredt, at organer meget længere fra colon såsom lunger, hjerne eller leveren. Kræft spreder sig via blodbanen og lymfesystemet for at opnå dette.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com