Effekter af høj Calcium

09/12/2013 by admin

Højt calcium i blodet, eller hypercalcæmi, er ikke en normal begivenhed og kan være meget alvorlige. Der er et par forskellige årsager til forhøjet kalcium, den mest almindelige er parathyroid sygdom, der skal behandles umiddelbart. Der er mange symptomer, der opstår på grund af højt calcium i blodet. Nedenfor finder du en diskussion af nogle af de mere alvorlige af disse symptomer og hvad faktorer bidrager til betingelsen.

Beskrivelse

Hypercalcæmi kan interferere med forskellige processer, herunder muskelbevægelser, hormon frigivelse og hjernens funktion. Den vigtigste årsag til hypercalcæmi er en abnormitet i Biskjoldbruskkirtlerne, endokrine kirtler, der hjælper med at kontrollere calcium i blodet. Der er fire Biskjoldbruskkirtlerne, der er placeret i nakken, bag skjoldbruskkirtlen. For meget aktivitet i en eller flere af disse kirtler kan forårsage hypercalcæmi.

Årsager

Hyperparathyroidisme er den mest almindelige årsag til højt calcium niveauer i blodet. Dette sker når en abnormitet i Biskjoldbruskkirtlerne fører til produktion af alt for mange parathyroidea hormoner (PTH). Nogle former for kræft er også blevet tilskrevet hypercalcæmi, herunder lungekræft, myelomatose, brystkræft og squamous celle kræft. Men, forekomsten af kræft hos patienter med hypercalcæmi er sjældne. Andre årsager er sarcoidose, overskydende calcium (Vitamin D) piller, mælk alkali syndrom og Pagets sygdom.

Mild hypercalcæmi

Symptomer på mild hypercalcæmi kan ofte gå upåagtet hen, hvis patienten ikke kontrolleres regelmæssigt af en læge. Men nogle symptomer, såsom tab af appetit, kuldkaste mave eller kvalme, forstoppelse eller mavesmerter, og opkastning kan forekomme i nogle tilfælde. Også, en let forhøjning i kalk i blodet vil også mest sandsynligt opstår. Disse symptomer bør kontrolleres af en læge straks, da de kan blive behandlet.

Høj hypercalcæmi

Symptomer på højt hypercalcæmi i patienter er ofte mere alvorlig og meget mærkbar i forhold til tilfælde af mild hypercalcæmi. Patienter med meget højt calcium i blodet kan opleve hjerte rytme abnormiteter og ekstrem træthed. Nyresten kan optræde sammen med hyppig vandladning. Høj hypercalcæmi kan også påvirke en person følelsesmæssigt, fører til depression, svær humørsvingninger eller personlighedsændringer, og desorientering eller forvirring. I ekstreme tilfælde kan patienten gå ind i en koma eller selv dø.

Behandlinger

Drikkevand er vigtigt, hvis der er høje niveauer af calcium i blodet. Du bør drikke mindst 2 til 3 Potter vand hver dag for at forblive hydreret og sundt. Du kan også tage anti-diarré piller som anvist af en læge eller apotek. Gå eller jogge hjælper også til at slaget hypercalcæmi. Ordineret behandlinger, såsom diuretika (som lavere calcium i blodet), kan bisfosfonater (som hjælper med at forhindre tab af knoglemasse) og antineoplastisk eller antihypercalcemic agenter (som begge også hjælpe mindske tab af knoglemasse) bruges.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com