Behandlinger for højt kalium niveauer

12/01/2010 by admin

Kalium er en elektrolyt, der er afgørende for et velfungerende nerve, kredsløbs-, muskel- og fordøjelsessystemet. Kalium og natrium er bruges af kroppen er kendt som natrium - kaliumpumpen, som flytter disse elektrolytter ind og ud af cellerne. Balance af kalium i kroppen er delikat og en overdosis kan være dødelig. Behandlinger for højt kalium niveauer afhænger af sværhedsgraden af tilstanden.

Symptomer

Genkende symptomer anlagt den ved høje niveauer af kalium i blodet er det første skridt mod at identificere den bedste behandling. Symptomerne kan omfatte kvalme, træthed, muskelsvaghed eller snurren i ekstremiteter og tungen. Høj kalium niveauer kan kan også forårsage forvirring, overfladisk vejrtrækning, beslaglæggelse eller kramper, tunge fornemmelse i dine arme eller ben, eller føle sig svag. Symptomerne kan ikke opleves, indtil de er allerede faretruende høje. Som kalium niveauer fortsætte med at stige, kan det medføre ujævn eller langsom hjerterytme, lammelse og i ekstreme tilfælde, stoppe hjertet. Denne høje niveauer kræver akut behandling på et hospital. Når kalium niveauer har været stabiliseret, kan langvarig behandling begynde.

Akut behandling

Behandling på hospitalet kan omfatte brug af insulin, beta-agonister eller natriumbikarbonat, som alle fremme bevægeligheden for kalium fra blodet ind i cellerne. Diuretika kan gives til at hjælpe nyrerne udskiller kalium, og bindende harpiks såsom Kayexalate kan hjælpe hjælpe fordøjelsessystem med udveksling af kalium og natrium. Dialyse kan også hjælpe filtrere kalium fra blodet, især hvis nyrer ikke fungerer korrekt.

Langtidsbehandling

Langsigtet behandling omfatter normalt behandling af de underliggende sundhedsmæssige problemer, som forårsagede kalium niveauer til at stige. Dette kunne indebære nyrerne, fordi de er den primære metode, som kroppen bruger til at filtrere kalium fra blodet. Noget medicin, der fremmer kalium fastholdelse er ophørt. Disse omfatter ACE-hæmmere, non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler og diuretika som Aldactone, Bactrim eller Dyrenium. En kost, der er designet til at reducere kalium indtag kan være påkrævet. Dette vil regulere high-kalium fødevarer såsom bananer, avocado, linser, ferskner, kartofler, tomater, vandmelon og laks. Medicin som diuretika, der hjælper kroppen med at udskille kalium kan også bruges.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com