Den ergonomiske brug af farver i computere

10/13/2013 by admin

Den ergonomiske brug af farver i computere

Farvekombinationer du bruger når du arbejder på din computer er i vid udstrækning et spørgsmål om personlig præference. Der er dog også ergonomiske overvejelser. Hvis dit arbejde kræver du at tilbringe lange perioder ser på skærmen, hovedpine eller trætte øjne kan blive et problem - nogle farver og kombinationer er mere tilbøjelige til at fremme disse end andre. For computer præsentationer er det vigtigt at vælge farver, der er lette at læse på en afstand såvel som æstetisk tiltalende.

Display polaritet overvejelser

Hvis mørk-farvede tegn er præsenteret på en lys-farvet baggrund, er positive display polaritet. Lys-farvede tegn mod en mørk baggrund er negativ polaritet. Positiv polaritet er velkendte, da vi er vant til at læse mørke bogstaver på hvidt papir; refleksioner fra nærliggende enker eller andre lyskilder er mindre af et problem. Negativ polaritet viser undertvinge skærmflimmer, mens positiv polaritet kan gøre det mere påtrængende. Kontrast udstillet en negativ polaritet kan også være overlegen. Nogle mennesker synes, at negativ polaritet skærme er lettere for øjnene over lange perioder. Generelt er der ingen klar fordel til enten polaritet--Vælg den, du foretrækker.

Kontrast

Stor kontrast er generelt bedre end lav kontrast. Høj kontrast kombinationer som sort og hvid er lettere at læse end, siger, lys grå og hvid eller mørk grå og sort. Hvis du skal stamme at se teksten på en baggrund, bliver læsning en kamp. Når det er sagt, nogle mennesker finder en lidt lavere kontrast display mere afslappende at læse over lange perioder.

Farveskemaer

Stærk primære farver som rød kan være svært på øjnene uanset hvilken baggrund du bruger. For tekst, skal du vælge sort / hvid eller dæmpede toner--meget lyse pasteller, nuancer af grå og jordet toner ligesom beige eller brun er mere behageligt at læse end skinger, støder sammen farver. Nogle farver, herunder grøn og blå, er især afslappende. Ændre din farveskemaet én eller to gange i en periode, især lange arbejde kan hjælpe opdatere og energize dig. Forskellige temaer og "skind" er tilgængelig for nogle programmer til at gøre dette lettere.

Computer præsentationer

Præsentationer har deres egne specifikke krav. Nogle farvekombinationer, er mens acceptabelt for simple grafer, et dårligt valg. Undgå at bruge alt for mange lyse farver. Red har tendens til at vaske ud, når projiceret op på en skærm, så bør undgås. Rød tekst på en blå baggrund eller omvendt kan være meget ubehageligt at læse, som kan rød og grøn kombinationer; farveblinde mennesker kan finde det umuligt at skelne tekst eller grafiske elementer, der er afhængige af disse kombinationer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com