Hvad er årsagerne til Oa & RA?

06/26/2013 by admin

Slidgigt og leddegigt deler et fælles navn, og en fælles effekt, men der er meget andet, som de to dele. For eksempel, en skyldes slid og ælde, den anden er forårsaget af kroppen angriber sig selv.

Slidgigt

Den enklere af de to, slidgigt er forårsaget af slitage af leddet. Ledhinden der dækker enderne af knoglerne er slidt væk gennem år af repetitive bevægelse indtil fælles nu har knogle på knogle kontakt. Dette forårsager smerte og stivhed i de berørte fælles.

Leddegigt

Leddegigt er en autoimmun sygdom, der påvirker leddene. Mens den præcise årsag ikke kendes, har forskere flere kendte faktorer de søger.

RA og rygning

Studier finansieret af Arthritis Foundation har etableret en sammenhæng mellem rygning og reumatoid arthritis, selv om flere undersøgelse er nødvendig for at fastslå, hvordan to er linkede.

RA og infektion

Mange forskere mener smitsomme bakterier eller virus kan ligner protein mønstre af sunde væv, det væsentlige forvirrende immunsystemet til at tro den sunde fælles væv er en patogen.

RA og Genetik

Undersøgelser er i stigende grad med fokus på genetik som spiller en rolle i udviklingen af leddegigt. Forskere har identificeret flere genetiske markører, men de har endnu ikke besluttet hvordan disse gener arbejde ind i ligningen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com