Atenolol Beta-blokker bivirkninger

12/05/2014 by admin

Hvis du oplever smerter i brystet, meget højt blodtryk eller en nylig hjerteanfald, kan din læge kan have sætte dig på Atenolol Atenolol er en beta-blokker, hvilket betyder, at det kan lindre visse hjerte eller blodkar problemer. På samme tid, kan Atenolol forårsage forskellige bivirkninger, mange af dem alvorligt. Derfor, en læge bør veje fordele og ulemper ved foregår Atenolol før ordinering det for en patient.

Formålet med Atenolol

Atenolol er en del af en gruppe af receptpligtig medicin kaldet "betablokkere," som bruges til at behandle flere forhold der påvirker hjertet eller blodårerne. Atenolol er ordineret til at lindre smerter i brystet, reducere forhøjet blodtryk og forbedre chancerne for overlevelse efter et hjerteanfald, men det kommer sammen med mange risici og mulige bivirkninger.

Alvorlige bivirkninger

Atenolol kan forårsage flere alvorlige bivirkninger og skal derfor overvåges omhyggeligt. Disse bivirkninger omfatter smerter i brystet, besvimelse magi, følelsesløshed i ekstremiteterne, forværring af astma eller hjertet spørgsmål, forvirring og arytmi (uregelmæssig hjerterytme). Hver af disse bivirkninger bør bede hurtig opmærksomhed fra en læge, der vil undersøge, om du bør tages af medicinen.

Allergiske reaktioner

Atenolol kan forårsage moderat eller alvorlige allergiske reaktioner, herunder udslæt, nældefeber, hævelse, hvæsen, kløe eller problemer med vejrtrækning eller synkning. Disse reaktioner skal bringes til den opmærksomhed af en læge straks for yderligere undersøgelse og så at alternativer kan vejes.

Almindelige, mindre alvorlige bivirkninger

Atenolol kan sænke blodtrykket til en usund niveau eller langsom puls. En stor procentdel af mennesker, der tager Atenolol kan også opleve træthed, svimmelhed, åndenød, kolde ekstremiteter eller depression.

Mindre almindelige bivirkninger

Der er flere bivirkninger, der er mindre udbredt, men der stadig forekommer i 2 til 4 procent af mennesker, der tager Atenolol. Disse omfatter smerter i benene, vertigo, føle sig svimmel, kvalme, diarré og øget drømmer. Desuden kan de opleve et fald i blodtrykket, når de flytter fra en liggende stilling til stående stilling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com