Hvordan virker Rygning årsag mavekræft?

06/14/2012 by admin

Hvordan virker Rygning årsag mavekræft?

Fakta

En rapporterede 22,400 tilfælde af mavekræft opstod i USA i 2003. Af disse resulterede 12,100 i død. Rygning-relaterede mave kræfttilfælde opstod i 28 procent af mændene og 14 procent af kvinderne.

Mavekræft er oftest forbundet med væksten i et bakterier kendt som Helicobacter pylori. Helicobacter pylori er en proptrækker-formet organisme, der bliver integreret i den beskyttende Slim lag belægning at linjer maven. Denne bakterier, når modnet, udvikler sig til en kronisk infektion, der i mange tilfælde giver anledning til sår.

Identifikation

Ofte gange, den første indikation af mavekræft kan være halsbrand symptomer, der bliver gradvist værre med tiden. Hos rygere, er nikotin kendt for at svække de esophageal ventil, som er ansvarlig for at holde syrer produceret i maven fra strømmer tilbage i spiserøret. Acid Refluks syndrom er et resultat af denne ventil ikke fungerer korrekt.

Nikotin er også kendt for at fortrænge galdesalte fra tyndtarmen ind i maven. Denne forekomst, forårsager skade på maven foring, og yderligere svækker orglet evnen til at udtrække kræftfremkaldende toksiner fra maveregionen.

Effekter

Rygere, som oplever ulcus-type symptomer løber en stor risiko for at udvikle åbne sår i maveslimhinden. Dette kaldes et mavesår. Den fortsatte tilstedeværelse af nikotin i systemet forøger risikoen for død i tilfælde hvor mavesår er til stede (generallæge rapport, 1989).

Vedvarende følelser af ubehag i den øvre middelklasse abdominale område kan begrunde en læge besøg, og især hvis vægttab og følelser af træthed er til stede. Andre symptomer til at være opmærksom på er opkastning efter måltider, og usædvanlig mørk afføring. Tilstedeværelsen af blod i opkast eller afføring er en anden indikator.

Tidsramme

Halsbrand og varieret fordøjelsessymptomer er sjældent set som fatal, er tidlig påvisning af mavekræft en sjældenhed. Rapporter viser, at på gennemsnitlig kun 18 procent af personer diagnosticeret med kræft i maven overleve forbi 5 år fra datoen for diagnose.

Det er altid bedst at konsultere en læge, når symptomerne vedvarer, eller blive mere intens.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com