Post overgangsalderen Sundhed

01/04/2012 by admin

Selvom meget fokus er givet til ubehagelige menopausale betingelser som hedeture og nattesved, skal du også forberede en sund postmenopausale liv. Efter overgangsalderen gennemgår en kvinde mange hormonelle forandringer som en dråbe i østrogen niveauer. Som et resultat, er postmenopausale kvinder på et højere risiko for hjertesygdomme, osteoporose og andre medicinske tilstande. For at administrere din postmenopausale sundhed effektivt, betale meget opmærksom på hvad du spiser, dit vitamintilskud og dit niveau af motion.

Definition

Overgangsalderen er defineret som i slutningen af en kvindes fødedygtige år. Efter overgangsalderen, du ikke længere vil have din periode og ikke vil forblive frugtbare. For nogle kvinder ses overgangsalder som det første tegn på "at få gamle." Selv om overgangsalderen er helt sikkert en væsentlig ændring og bærer med sig mange følelsesmæssige og fysiologiske bivirkninger, markeres overgangsalderen ikke dawn af senior borgerskab, medmindre du bukke under for overgangsalderen ændringer. Dog vil du nødt til at se dit helbred mere præcist end før og forbliver fysisk aktive, fordi du har større risiko for visse sygdomme når du går gennem overgangsalderen.

Hjertesygdomme

Østrogen giver en vis grad af beskyttelse mod hjertesygdom. Således, når dit østrogen produktionen falder, dine odds for hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde øger. Ifølge Mayo Clinic er hjertesygdom den hyppigste årsag til dødsfald blandt kvinder, især blandt postmenopausale kvinder. At sænke din risiko for hjertesygdom, motion i 30 minutter om dagen, mindst fire eller fem gange om ugen. Lavere indhold af mættet fedt indhold i din kost og forsøge at fjerne transfedtsyrer. Vælge hjerte sunde olier såsom olivenolie og fødevarer med højt antioxidanter som blåbær, Granatæbler og nødder.

Osteoporose

Mens osteoporose kan ramme i alle aldre, vil dine knogler miste deres tæthed hurtigere efter menopausen. Den amerikanske osteopatisk Association tyder på, at motion vil holde dine knogler sund. Styrketræning vil navnlig støtte dine knogler. Derudover Spis masser af D-vitamin og calcium. Hvis du ikke kan få nok D-vitamin og/eller calcium fra naturlige kilder, overveje et supplement. Målet for 1.200 til 1.500 mg calcium om dagen, og 800 internationale enheder af vitamin D. fiskeolie og sollys er begge gode kilder til vitamin D. Husk at bruge solcreme for at forebygge hudkræft.

Andre fysiske sundhed komplikationer

Slutningen af menstruationscyklus vil også føre til et fald i vaginal elasticitet. For nogle kvinder giver dette anledning til urininkontinens. Post-menopausale kvinder også gå gennem større metaboliske ændringer. Som stofskiftet bremser, vil kalorier føre til kropsfedt hurtigere. Søge lavt kalorieindhold fødevarer muligheder og øge din daglige fysiske aktivitet for at opretholde en kaloriefattige balance svarende til hvad du havde før overgangsalderen.

Følelsesmæssige ændringer

En af de mest vanskelige aspekter af overgangsalderen er de følelsesmæssige konsekvenser, der kommer fra en post frugtbare liv. Selv om manglen på en månedlig periode vil komme som en lettelse for mange, kan din identitet som kvinde gå gennem nogle ændringer. De hormonelle forandringer i overgangsalderen har tendens til at forværre eventuelle følelsesmæssige forstyrrelser. Snarere end løse i din sidste år, se på overgangsalderen som en chance for at begynde forfra. Jo mere du se overgangsalderen som en slutning, jo mere sandsynligt er du til at gøre det en selvopfyldende profeti. I stedet rejse, lære nye færdigheder eller lære at spille et instrument. Et aktivt liv vil ikke blot gavne dit sind, men også vil holde din krop sund som du indtaster den næste fase.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com