Høj risiko medikamenter, der forårsager knogleskørhed

12/20/2011 by admin

Mange almindeligt ordineret medicin kunne sætte dig på større risiko for at udvikle knogleskørhed. Dette er en alvorlig tilstand, som kan resultere i et tab af knogletæthed, hvilket kan føre til smertefulde, invaliderende knoglebrud.

Årsager

Osteoporose er forårsaget af en række faktorer, herunder slægtshistorie, overgangsalder, livsstilsvalg, og at være tynde, hvide eller asiatiske. Visse medikamenter kan også forårsage knogle udtynding.

Fakta

Osteoporose er ofte kaldet "tavse sygdom", fordi de fleste mennesker er uvidende om de har knogletab, indtil de bryder en knogle. Symptomer på osteoporose normalt vise ikke op indtil efter fyldte 60.

Overvejelser

Tal med din læge om medicin, der kan bidrage til tab af knoglemasse: kortikosteroider, skjoldbruskkirtlen udskiftning lægemidler, antikonvulsiva, nogle antidepressiva, aluminium-baseret antacida og kemoterapi narkotika. Det er vigtigt at lære om risiciene og fordele ved disse stoffer og hvordan de påvirker dine knogler, så gøre informerede beslutninger om brug af dem.

Forebyggelse/løsninger

Hvis medicin eller andre faktorer har forårsaget din osteoporose, er der måder at stoppe eller bremse sin progression gennem livsstilsændringer. En kost rig på calcium og D-Vitamin er afgørende. Det er også vigtigt at engagere sig i vægtbærende motion og holde op med at ryge og drikke alkohol og Cola.

Advarsel

Ikke stoppe med at tage en medicin eller ændre doseringen uden først at tale med din læge. Den bedste måde at afgøre, om du har knogletab er gennem en knogle mineral tæthed test.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com