Farerne ved rygning cigarer

04/27/2011 by admin

Farerne ved rygning cigarer

Farerne ved rygning cigarer kan gå tabt på den gennemsnitlige peruser af cigar-tema magasiner, hvor filmstjerner som Pierce Brosnan og Catherine Zeta-Jones gøre cigar rygning look glamourøs. American Cancer Society, hævder imidlertid, at en stor cigar er svarer til en hel pakke cigaretter. Hvis du røg cigarer regelmæssigt, er du i risiko for de samme sundhedsrisici sædvanlige cigaret ryger ansigter.

Kræft

De fleste cigar brugere inhalerer ikke. Sammenlignet med ikke-rygere, men regelmæssig cigar rygere er stadig fire til 10 gange mere tilbøjelige til at dø af kræft i mund, svælg og spiserør, siger American Cancer Society. Cigar rygning er også forbundet med andre former for kræft, herunder kræft i lunger, spiserør og bugspytkirtel.

Andre sundhedsmæssige betænkeligheder

Hjerte og lunge sygdom kan også skyldes rygning cigarer, ifølge American Cancer Society. Selvom cigar rygere er mindre risiko for hjertesygdomme og lungesygdomme, såsom emfysem og kronisk bronkitis, i forhold til cigaretrygere, er de stadig i større risiko end ikke-rygere.

Kosmetiske bekymringer

Gum sygdom er en anden fare for ryge cigarer. Denne tilstand forårsager tandkød at aftage fra tænderne. Rygning en tobaksvare også påvirker huden og forårsager for tidlig rynker og linjer.

Passiv rygning

Cigar røg indeholder flere kræftfremkaldende stoffer, mere tjære og højere niveau af toksiner, hvilket gør det mere potent end cigaret røg. Fordi cigarer har en mindre porøse wrapper og brænde langsommere end cigaretter, kan passiv rygning fylde et rum og gøre det vanskeligt for luften ud. Secondhand, eller "passiv," røg kan være lige så farlig for ikke-rygere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com