Hvad er behandlingerne af Ocean drikkevand?

07/03/2012 by admin

Du kan ikke drikke havvand på grund af dens høje salt indhold. Drikke havvand vil gøre dig dehydreret fordi det tager mere vand til din krop til at behandle salt, end din krop har til rådighed. Men med så meget havvand i verden, kan du være undrende, hvis det er muligt at gøre denne salty stuff drikkelig.

Har brug for

Svaret er "ja." Der er måder at gøre saltvand til ferskvand folk skal drikke hver dag for at overleve. Processen kaldes afsaltning, og det er ofte anvendte steder i verden hvor der er et begrænset udbud for drikkevand men en rigelig forsyning af havvand. Selv om i almindelighed, de fleste mennesker i USA har adgang til masser af passende drikkevand, som befolkningen vokser, så vil behovet for mere frisk vand.

Termisk destillation

I virkeligheden, i mange tørre regioner er der et kritisk behov for drikkevand. Som et resultat, undersøger mange lande udviklingen af afsaltningsanlæg, der er drevet af vedvarende energikilder. En sådan mulighed er solar afsaltning, en lignende proces til hvad naturen gør for at producere regn, den vigtigste kilde til alle de friske vand til rådighed på jorden.

Virkelig alle de aktuelt tilgængelige menneskeskabte systemer af destillation er kun mindre skala dubletter af verdens naturlige solar afsaltning proces. I naturen får solen vandet til at fordampe fra floder, søer og oceaner. Denne vanddamp så kommer i kontakt med køligere luft, får det til at recondense og danne dug eller regn. Ved hjælp af alternative kilder til opvarmning og afkøling, har mennesker været i stand til at kopiere denne proces kunstigt. Dybest set bruger mennesker en form for destillation at opvarme havvand og derefter kondensere og fange damp.

Omvendt osmose

Sammen med termisk destillation er en lovende metode til afsaltning af havvand omvendt osmose. Denne membran teknik behandler havvand ved hjælp af koagulation og filtrering til at fjerne partikler i suspension. Derefter tvinges vandet gennem racks af semi-gennemtrængelige membraner.

Mens processen er miljøvenlige, er omvendt osmose dyrt. Det kan koste så meget som $1.000 en acre-foot til afsaltning vand i modsætning til de ca $200 en acre-foot det koster for at levere vand gennem nuværende metoder. Som teknologien forbedrer, og efterspørgslen stiger forventes udgifterne at blive mere rimelige, hvilket gør denne metode til at omdanne havvand til drikkevand mere overkommelige.

Statistik

Mere than12, 000 afsaltningsanlæg opererer i ca 120 lande verden over. Disse planter producerer omkring 14 millioner gallon per dag af ferskvand, men at beløber sig til mindre end 1 procent af verdens samlede vand behov. Lande i Mellemøsten brug omkring 70 procent af denne afsaltet vand mens Nordafrika bruger cirka 6 procent og de Forenede Stater forbruger omkring 6,5 procent. Metoden, der termisk destillation bruges til at producere omkring to tredjedele af verdens afsaltet vand; den anden tredjedel er fremstillet ved hjælp af omvendt osmose.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com