Definition af interventionel radiologi

02/14/2012 by admin

Definition af interventionel radiologi

Interventionel radiologi er en form for billeddannelse procedure anvendes ofte inden for medicin til at bestemme og ofte diagnosticere specifikke betingelser. En af de mest almindelige procedurer, interventionel radiologi er brugen af angiograms, som bogstaveligt talt tager billeder af arterier og vener, der registrerer blokering, eller det kan bruges som en form af ultralyd til at hjælpe Se forsnævring af blodkar eller andre uregelmæssigheder i forskellige organer og strukturer i kroppen.

Historie

Imaging har været brugt som en interventionel teknologi siden midten af 1970erne og skrider konstant, især inden for hjerte-kar-undersøgelser.

Imaging Guides

Indsættelse af små ledninger eller katetre i venerne og arterierne aktiverer læger at se inde i blodkarrene. Ledninger eller katetre med kameraer, der er knyttet til enden er ofte gevind gennem venerne i halsen eller lysken.

Imaging anvendelser

Tager bogstavelig fotografier eller billeder af forskellige organer eller væv inde i kroppen aktiver læger til at visualisere tumorer, klumper, blokeringer eller forsnævring af arterierne.

Behandling

Behandling af mange sygdomsprocesser, såsom kræft, eller medicinske procedurer som hjertet stent placering udføres ofte ved hjælp af interventionel radiologi, som tilbyder ikke-invasive metoder til at hjælpe med at behandle patienter. Sådanne behandlinger er mindre tilbøjelige til at forårsage større traumer til kroppen væv og organer, giver mulighed for hurtigere helbredelse processer og behandlinger, såsom at fjerne fremmedlegemer og blodpropper.

Imaging scanninger

Scanninger af kroppens organer, væv og fartøjer kan blive udnyttet gennem sådanne teknikker som computertomografi (CT), magnetisk resonans imaging (MR) og ultralyd-scannere. For eksempel, som intravaskulær ultralyd kan kigge inde i et blodkar og tage en angiogram, er som en X-ray, der udnytter et farvestof indsprøjtes i en arterie til at tage billeder af blood flow i en procedure kaldet en fluroscopy.

Procedurer

Behandling og diagnose ved hjælp af interventionel radiologi kan udføres for fælles procedurer, såsom ballonudvidelse, angiografi, nål biopsier, kateter indsættelse og injektion af forskellige agenter ind venerne og arterierne for billeddiagnostiske undersøgelser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com