Muskelstruktur i øjet

06/28/2012 by admin

Muskelstruktur i øjet

Øjet er kontrolleret af seks forskellige muskler, der lægger på specifikke områder. Disse muskler kontrakt at trække øjet i forskellige retninger, og er innerveres (dvs. kontrolleret) af flere forskellige hjernenerver. Derudover, internt øjet har flere muskler at arbejde for at ændre mængden af lys ind i øjet er tilladt at fokusere på emner holdt tæt.

Navne for muskler

Det menneskelige øje har seks forskellige muskler knyttet til det, der giver mulighed for bevægelse. Musklerne er: lateral rectus, mediale rectus, overlegne rectus, ringere rectus, superior skrå og ringere skrå.

Lateral og mediale Rectus muskler

Den laterale rectus bortfører (vender øjet) og den mediale rectus adukter (vender øjet). Disse muskler er yoked for de to øjne, betyder, at når den laterale rectus kontrakter til at vende et øje ud den mediale rectus af det modsatte øje kontrakter at vende øjet i, at sikre, at begge øjne stadig pegede i samme retning.

Overlegne og underlegne muskler

Den overlegne og underlegne rectus muskler primært ophøje og trykkes øjet, henholdsvis, og de overlegne og underlegne skrå primært intort (Drej til 12 o'clock position i øjet i mod næsen) og afpresse (slå 12 klokken væk fra næsen), henholdsvis.

Innervation af øjenmuskler

Kranienerver III innerverer de overlegne, mediale og underlegne rectus muskler samt den ringere skrå muskler. Kranienerver IV innerverer den overlegne skrå muskel. Kranienerver VI innerverer den laterale rectus musklen.

Interne muskulatur i øjet

Inde i øjet er tre ufrivillige muskler. Iris indeholder to af disse muskler: iris dilatatoren muskel gør eleven større at tillade mere lys ind i øjet, og iris lukkemuskel gør eleven mindre for at nedsætte mængden af lys ind i øjet. Corpus ciliare muskel kontrakter at ændre formen af linsen og fokus for objekter, der er holdt tæt. Som en person aldre, er denne evne af linsen til at ændre form tabt, hvilket resulterer i presbyopi (en form for langsynethed). På dette tidspunkt, er læsebriller nødvendige for at se på tæt hold.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com