Hvad er EDTA bruges til?

03/13/2012 by admin

EDTA, også kendt som dinatrium EDTA, EDTA dinatrium eller ethylendiamintetra syre, er en meget anvendt kemiske sammensat findes i personlig pleje, hudpleje, forarbejdede fødevarer, kosmetiske præparater og rengøringsmidler. EDTA har omfattende medicinsk, engineering, landbrugs- og industrielle applikationer som godt. Med sin brede vifte af anvendelser og allestedsnærværende tilstedeværelse i vores hverdag er det vigtigt at vide om formålet med EDTA samt relaterede farer, da EDTA kan bidrage til dannelsen af kræftfremkaldende stoffer.

EDTA i kosmetik, personlig pleje og hudpleje

EDTA er i kosmetik, personlig pleje og hudplejeprodukter, en primær chelatdanner (binder gratis metal ioner), konserveringsmiddel, stabilisator og rensende agent, der holder formler gratis for metalioner og rester fundet i vand fra hanen. Det hjælper, reducere hårdheden (mineral indhold) i vand fra hanen, så andre aktive ingredienser i en formel, som en shampoo eller bad gel, kan arbejde mere effektivt. EDTA hjælper også den aktuelle udbredelse af aktive ingredienser i hudpleje til at øge serumniveauer af gavnlige kemikalier

EDTA i mad og drikkevarer

EDTA er almindeligt anvendt i fødevarer og drikkevarer som et konserveringsmiddel og en stabilisator og beskytter fødevarer mod misfarvning og oxidation. Være opmærksom på, at EDTA reagerer negativt med C-Vitamin (ascorbinsyre) og natriumbikarbonat i sodavand og læskedrikke, med højere tilbøjelighed til form benzen, et kræftfremkaldende stof. Drik ikke sodavand, der indeholder EDTA.

EDTA i udrensning agenter

I vaskeri produkter og udrensning agenter, EDTA Blødgør hårdt vand og forbedrer blegning og udrensning ydeevnen af ikke-chlor rensemidler.

Industrielle anvendelser af EDTA

EDTA er en større chelatdanner, der scavenges gratis metalioner. Næsten alle dets anvendelighed til mennesker kommer fra denne enkelte egenskab. I vaskeribranchen betyder at fjerne hårdt vand urenheder. I tekstil-og beklædningsindustrien forhindrer EDTA frie metalioner og urenheder fra misfarvning farvet stof. I papirindustrien hjælper EDTA effektiviteten af blegning og rensning procedurer for papirmasse. EDTA også fjerner rester og skala tilbage på industrielt udstyr, der opererer under høj temperatur, som slagtekyllinger.

Medicinske anvendelser af EDTA

EDTA bruges til behandling af kviksølv og andre tungmetaller forgiftning ved hjælp af kelation terapi. Ligeledes fjerner det overskydende jern og calcium fra kroppen. I blod-relaterede medicinske anvendelser, EDTA optimerer gentagne blodtransfusioner og er en effektiv antikoagulans, forhindre blodprøver fra solidifying og celle prøver fra sammenklumpning. Dette er vigtigt især i klinisk blodprøver og celle analyse. EDTA bruges også som konserveringsmiddel i øjendråber, de-kalcificerende og forberedende agent i oral kirurgi og tandpleje og anti-plak agent i arterierne.

EDTA farer

Der er ingen drastiske fare relateret til den generelle anvendelse af EDTA i kommercielle personlig plejeprodukter. EDTA er dog så formere sig industriel brug, medicinsk brug i kommercielle produkter og generelle affald at det bliver en større miljømæssig forurening. EDTA viser toksicitet når det indtages oralt i overskydende beløb, især ved tilstedeværelse af C-Vitamin og natriumbicarbonat (fælles i læskedrikke). Undgå sodavand, der indeholder EDTA, når C-Vitamin og natriumbikarbonat (bagepulver) er også anført blandt ingredienserne. Kosmetiske og aktuelt brugen af formler, der indeholder EDTA skaber ikke toksicitet niveauer, der forårsager direkte skader til menneskelige organer, selv om mange Pro naturlige, pro-økologiske grupper advarer kraftigt mod giftige farer af EDTA.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com