Hvad er Orogastric sondeernæring?

07/29/2010 by admin

Enteral fodring er en måde at levere patienter med behov for næringsstoffer via en enteral rør indsat enten gennem næsen — naso-gastrisk — eller gennem munden — oro-gastrisk. Oro-gastrisk rør bruges ofte til at levere næringsstoffer til for tidligt fødte børn, spædbørn og helt små børn.

Oro-gastrisk røret

I henhold til webstedet Merck Manual på enteral ernæring, en oro-gastrisk røret er en lang, smal rør indsat gennem munden, som nedstammer ned i halsen direkte ind i maven. To typer af oro-gastrisk rør anvendes: "bred bar" rør lavet af PVC til kortvarig brug og "fint bar" rør lavet af silicium eller polyurethan udpeget til langtidsbrug (fire til seks uger).

Sondeernæring

Opløselige væsker, kendt som feeds eller polymere formler ifølge Merck hjemmesiden, er blevet fodret ind i oro-gastrisk røret, når det er indsat korrekt i munden. Nogle væsker, herunder medicin, muligvis yderligere fortynding, ifølge UCL Institute of Child Health.

Krav

En patient skal have en fungerende mavetarmkanalen for at modtage næringsstoffer via en oro-gastrisk røret. Positionering af røret skal bekræftes, når indsat; stadfæstedes før hver fodring; og tjekket hver seks timer eller en gang hvert skift hvis kontinuerlig feeds er påkrævet, ifølge UCL Institute of Child Health.

Grunde

Det er nemmere at indsætte en oro-gastrisk påfyldningsrør end en naso-gastrisk røret og røret er mere let tolereres under brug, ifølge UCL Institute of Child Health. Det er også en mindre traumatisk metode til fodring for et spædbarn eller barn.

Advarsler

Oro-gastrisk feeds før administration af dem ikke varme. Alle feed flasker skal tørres, især på toppen med en alkohol-baseret, sterilisering tørre og slangen overvåges for blokering.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com