Hvad er Stents lavet af?

03/01/2012 by admin

Stenter bruges til at behandle indsnævret eller svækket arterier. Fælles i angioplastik for at forhindre blokeringer opstår igen, kan de forbedre blodgennemstrømningen og forebygge brud, hvis det gøres korrekt. Formålet med hver type af stent er relateret til det sammensætning. I de fleste tilfælde en nøgne metal stent vil blive brugt, men stof stents er også en mulighed. Beslutningen om hvilke stent bruge vil være baseret på lægens undersøgelse af sagen.

Bruger

Stents kan bruges i mange af arterier i hele kroppen, herunder den største blodkar, aorta. Stents kan bruges i kranspulsårerne til at forbedre blodgennemstrømningen til og fra hjertet. Stenter bruges i carotis arterierne kan medvirke til at reducere risikoen for slagtilfælde. Arterier går til nyrerne samt din ekstremiteter er alle mulige placeringer for stent brug.

Nøgne Metal Stents

Nøgne metal stents er opbygget af et trådnet. Denne trådnet tillader stent at være skjult for indsættelse i arterien. Når indsat det åbner op for at overholde arterievæggen. Almindeligt anvendt i ballonudvidelse for at åbne op for en smal arterie, dækkes nøgne metal stenter til sidst af arterievæggen som det vokser omkring den. Normalt er der ikke nogen medicin på et bare metal stent.

Stof Stents

Stof stents er almindeligt anvendt i større arterier som aorta. Den plisserede stof, som har kroge i begge ender, tillægger foring af arterie. Det væsentlige, det bruges som et forsøg på at oprette en ny foring på arterievæggen. Dette tjener til at styrke arterien og kan hjælpe med at forhindre brud. Kroppens celler vil vokse til at dække stof medvirke til at holde det på plads. Forskere arbejder også på at bruge stof stents for aorta tårer.

Drug-eluerer Stents

Nøgne metal eller stof stents kan være stof-eluerer. Drug-eluerer refererer til evnen af stenten behandles med medicin. Disse medikamenter er tid udgivet og giver mulighed for gentagen medicin levering til området af arterien stenten er placeret i. Denne leveringsmetode hjælper med at forhindre reclosure af fartøjet og også kan bidrage til at forhindre koagulation.

Risici

Der er flere risici forbundet med stents. Det er muligt at få en blodprop på webstedet stent, en Bristning af fartøjet, stenten er placeret eller en allergisk reaktion over for stent eller narkotika på stenten. Anti-koagulation medicin og aspirin vil blive anbefalet for at mindske disse risici. Det er vigtigt at tage alle medicin som anvist og længden af tid anbefalet af lægen. Stof stents har en anden risiko. De kan glide eller flytte ned arterie. I disse tilfælde ville stof stent skal udskiftes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com