Om den visdom tanden

06/09/2012 by admin

Om den visdom tanden

Visdomstænder er kindtænder, der normalt kommer i, når du er i din sene teenageår eller begyndelsen af tyverne. De er din sidste fire tænder til at bryde ud. Visdom tænder kan ofte blive påvirket. De er enten ikke justeret korrekt eller der er ikke plads nok til dem. I nogle tilfælde kan de komme sidelæns eller bryde delvis og ikke er i stand til at vokse i nogen yderligere. Cyster kan danne omkring en påvirket tand, der kan beskadige tilstødende tænder. Under nogen af disse forhold anbefales det, at din visdom tand udvindes.

Udvinding

Din tandlæge eller oral kirurg vil afgøre hvor vanskeligt udvinding kan være. Hvis din visdom tand er helt igennem dit tandkød, kan det være udvundet så let som nogen andre tand. Men hvis det ikke er brudt ud og er påvirket i dit Kæbeben, oral kirurgi er nødvendigt. Et snit er lavet i dit tandkød, så tanden kan fjernes, sammen med enhver knogle, der blokerer det.

Medicin

Din tand og tandkød, der omgiver det er bedøvet før udvinding med en lokalbedøvelse. Du kan også modtage en beroligende for at slappe af dig. Du kan modtage Valium eller en lignende beroligende, lattergas, som ofte kaldes "lattergas", eller du kan modtage en beroligende intravenøst. Efter udpakningen vil du tager antibiotika til at behandle eller forebygge infektion. Du kan også få en recept smerte medicin eller du kan tage acetaminophen eller ibuprofen.

Recovery

I flere timer efter din udvinding, kan du forvente blødning. Du kan bide ned på ren gaze til at kontrollere blødning, ændring af gaze, når det bliver gennemblødt. Det er vigtigt ikke at spytte, skyl eller sutte i de første 24 timer. Du kan forvente nogle facial hævelse, men anvende is på siden af dit ansigt i ti minutter hver halve time kan reducere det. Efter den første dag, bør du begynde at skylle munden med varmt saltvand efter hvert måltid og før din gå i seng. Du skal muligvis have sting fjernes i omkring en uge. Fuldstændig helbredelse kan tage et par uger til et par måneder.

Komplikationer

De to mest alvorlige komplikationer, der kan opstå omfatter tørre socket eller paræstesi, ifølge MedicineNet. Tørre socket er, når en blodprop udgør ikke i tanden socket, eller blodprop, der var i stikket bliver fortrængt. Denne komplikation kan opstå omkring den tredje eller fjerde dagen efter din udvinding. Smerten bliver svær og din mund vil have en dårlig lugt. Paræstesi er et tab af følelse i tungen, Hagen og læbe som følge af nerveskader under udvinding. Det kan vare en kort tid, eller det kan være permanente.

Omkostninger

Udgifterne til visdom tand udvinding afhænger af, om det er en normal udvinding eller en kirurgisk udvinding. Det afhænger også om du har medicinsk eller dental forsikring og hvad din plan dækker. Kirurgisk udvinding kan koste flere hundrede dollars eller mere. Du bør tjekke med din tandlæge eller oral kirurg om omkostninger og tale med din tandlæge og Medicinsk forsikring luftfartsselskab at bestemme dit niveau af dækning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com