Levende Karakteristik af en amøbe celle

06/03/2012 by admin

Levende Karakteristik af en amøbe celle

Amøber er encellede organismer. Mennesker er flercellede organismer. Hos mennesker og dyr er det let at skelne mellem de forskellige karakteristika af liv. For flercellede organismer, forskellige celler udføre forskellige job, mens amøber nødt til at gøre det hele i én celle. Amøber er unik fra de fleste andre typer af liv, men med de samme egenskaber som mennesker. Selvom amøber er mikroskopiske, er det en af de mest nysgerrige livsformer på jorden.

Fordøjelsen

En amøbe spiser levende fødevarer af oversvømmer (omkring) det. Når du flytter til mad, såsom randhårede, danner det et "U" form. Åbningen kaldes mad cup. Det lukker derefter ned åbning med sit bytte i det. En mad vacuole dannes der indeholder bytte og en lille mængde af vand. Fordøjelsesenzymer i cellen nedbryde bytte for absorption. De dele, det ikke kan fordøje simpelthen falde igennem den ydre membran som affald.

Respiration

Amøber indånder ilt. Amoeba's ydre overflade er permeable, der tillader gasser i vandet for at trænge ind og diffus i hele cellen. Ilt optages og bruges mens det fjerner kuldioxid fra sit system, frigive det tilbage i vandet. De kemiske reaktioner fra åndedrættet producerer kvælstof-holdige affald, der udskilles på samme måde. Det tager ikke i luften, det er simpelthen absorberes gennem hele kroppen af cellen.

Locomotion

Amøber flytte ved at strække en del af dens ydre lag eller Ektoplasma, fremad. Det klemmer derefter alle dens indre væske, eller endoplasm, i fremad projektionen kaldes en pseudopodium. Da dette sker endoplasm væske gør det muligt at flyde fremad fra sammentrækninger. Det så størkner igen og processen starter forfra igen. Pseudopodium kan dannes i enhver retning, som tillader amøbe flytte tilfældigt.

Reproduktion

Gengivelse opnås oftest ved binære fission, selv om nogle gange kan det være af flere fission. Amøbe kontrakter alle sine fremspring og skaber en hard shell eller cyster under svær kuldeperioder eller tørke. Cysten er meget lys og kaldes en spore, som er blæst i nye omgivelser. Kernen i spore opdeler gør talrige mindre amoebulae. Cysten bryder i sidste ende ned frigive dem i miljøet.

Følsomhed

Mens amøbe ikke har nogen specifikke organer brugt til sensing sine omgivelser, kan det fornemme verden udenfor. Hele overfladen af amøbe registrerer minute ændringer i dens omgivelser og vil hurtigt at flytte til et område, hvor det er gunstigere. Det vil bevæge sig væk fra ting som surt eller basisk vand eller stærkt sollys. Denne sensing evne er også, hvad gør amøbe at finde sin mad.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com