Recovery fra en ankel fraktur

08/28/2012 by admin

Skader på anklen er den mest almindelige af alle knogle og ledskader. Frakturer er meget smertefuld, og i nogle tilfælde resultere i udvikling af gigt senere i livet. Behandling af frakturen vil variere alt efter omfanget af skaden, og restitutionstid afhænger af sværhedsgraden af skaden samt din evne til at følge lægens anvisninger.

Genkende symptomerne

Før behandling kan søges og recovery kan begynde, du har brug at genkende symptomerne på en ankel fraktur.

Det mest indlysende symptom er smerte i anklen, der kan sprede sig til andre områder af foden som dine tæer eller siden af din mund. Denne smerte gør det næsten umuligt at gå.

Hævelse og blå mærker er også almindelige og kan indikere vævsskader eller væske inden for fælles. Blå mærker kan ikke forekomme straks, men når det ikke vil generelt spredt ned side af din ankel og fod, såvel som dine tæer.

I nogle tilfælde skyldes nerveskader fraktur. Dette kan medføre følelsesløshed og snurren eller en komplet manglende evne til at flytte din ankel, fod og tæer.

En eller flere af disse symptomer bør bede dig om at søge akut lægehjælp.

Egenomsorg

Når du såre din ankel, det første skridt du skal tage før du kan nå din læge eller gå til skadestuen, er at sidde og ophøje din ankel. Dette hjælper med at forhindre dig i at beskadige det yderligere og reducerer enhver hævelse, der kan være til stede.

Du kan også anvende køleelementer til det ramte område i 20 minutter hver time. Dette vil hjælpe med at lindre smerter og mindske hævelse samt. Medicin såsom ibuprofen er effektiv for begge disse symptomer.

Diagnose

Diagnosticere en ankel fraktur kan være vanskeligt, da det kan være en udfordring at skelne mellem det og en forstuvning. Bortset fra fastsættelse af hvis din ankel er brækket, vil lægen også kontrollere dine led for ustabilitet. Dette kan være et tegn på flere frakturer.

Lægen vil begynde ved at bede dig en række spørgsmål, såsom hvordan skaden opstod, hvor det gør ondt, hvis du kan gå, uanset om du har hvilken som helst følelsesløshed, og hvis du har haft nogen tidligere frakturer. Han vil derefter bestille en x-ray af din ankel, den eneste sikre måde at afgøre om du har brækket det eller blot forstuvet det.

Behandling

I første omgang bliver lægen nødt til at justere dine knogler og derefter placere en skinne på din ankel at holde det immobiliserede. Benskinner holde indtil hævelse omkring leddet går ned, hvilket kan tage et par dage til to uger. Du bør ikke bære nogen vægt på din ankel i løbet af denne tid. Når hævelsen går væk, vil lægen placerer en støbt på din ankel. Afhængigt af sværhedsgraden af din fraktur, vil han bruge enten en omvandrende stemmer, så du kan bære nogle vægt, eller en ikke-vægtbærende, hvilket vil kræve du til at bruge krykker.

Hvis dine knogler kan blive reguleret, eller hvis knogler fremspringende gennem din hud, akut kirurgi kan være nødvendigt før forfulgte enhver anden behandling.

Opfølgning

En ankel fraktur tager i gennemsnit fire til otte uger til at helbrede. Opfølgninger vil variere alt efter din tilstand og din læge. Hvis operation er påkrævet, kan du forvente en opfølgning besøg den næste dag, og typisk i en til to uger.

Det kan være flere måneder før du genvinde komplet range-of-motion igen, men du kan fremskynde inddrivelsen proces ved at holde din ankel immobiliserede og holde alle vægt ud af det.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com