Gør Atkins kost virkelig arbejde?

11/09/2011 by admin

Atkins-diæt steg til popularitet i 1990 ' erne og kan være den mest berømte "modefænomen kost" i USA i dag. Tilhængere kan lide det fordi det giver mulighed for dig at spise så meget som du ønsker, forudsat du undgå kulhydrater og stegt mad. Mens der stadig spørgsmål om dens langsigtede bivirkninger, er det faktisk bevist for at hjælpe folk tabe sig og føler sundere på kort sigt.

Grundlæggende

Atkins-diæt er udtænkt af den afdøde Dr. Robert Atkins, en læge og hjertespecialist, der opfandt planen i et forsøg på at tabe sig selv. Det understreger protein og fedt indtag, samt lav-stivelse grøntsager, og holder carb indtagelse på et absolut minimum. For eksempel, kan dieters om Atkins-planen har en bacon cheeseburger med mayonnaise og sennep til frokost, men ikke spise den carb-beriget bolle. Bøf og bacon ville være fint til middag, så længe måltidet ikke suppleres med en bagt kartoffel. Sukker og koffein er næsten helt forbudt så godt.

Teorier

Tilhængere af Atkins tilgang insistere fødevarer på kost hjælp brænde kalorier, som begrænsning af carbs siges at skifte kroppen fra brændende glukose til brændende lagrede kropsfedt. De første to uger af kost, kendt som "induktionsfasen," siges at være den hårdeste som kroppen tilpasser sig ændringen. Mange tilhængere rapport en mangel på energi og hovedpine i løbet af de første to uger. Disse bivirkninger er erstattet af vægttab i de efterfølgende faser og disciple, bedre humør og vigor.

Profferne

De fleste undersøgelser har vist, at hvis fulgt korrekt, Atkins kost vil faktisk resultere i vægttab og øget energi niveauer. Og mens det ikke tillader dig at spise ubegrænsede mængder af fedt (fornuftige portioner er stærkt opmuntret i hans bog), de fleste af fødevarer i menuen Atkins smager godt og kan spises frit uden skyldfølelse. Også, efter induktionsfasen, kan du langsomt begynde at indarbejde en begrænset mængde af kulhydrater tilbage i kosten.

Ulemper

Da Atkins diæt eliminerer frugt og andre høj-fiber fødevarer som brød og pasta, kan mange hengivne opleve bivirkninger såsom forstoppelse eller endda svimmelhed. Nogle læger har også udtrykt bekymring over de langsigtede virkninger af en kost, der giver et højt indtag af fedt, især når det kommer til hjertesygdomme. Oven i alt dette begrænser at fjerne kulhydrater alvorligt fødevarevalg, gør æg, kød eller fjerkræ er kernen i næsten hvert måltid.

Resultaterne

Når det kommer til vægttab, Atkins-diæt har vist sig at hjælpe brugerne med at kaste pounds---nogle gange hurtigt---hvis fulgt ordentligt. Folk i induktionsfasen har sagt at miste så mange som 10 lbs. i to uger. Efter planen, der vil bremse til 1 til 3 lbs. pr. uge i igangværende faser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com