Fjernelse af en hypofysetumor

10/26/2011 by admin

Fjernelse af en hypofysetumor

Transsphenoidal kirurgi

Hypofysen er en mester kirtel i kroppen og producerer vigtige hormoner, så tumorer eller abnormiteter kan være ødelæggende. Alle eller en del af den (front) hypofyseforlaps kan være nødvendigt at blive fjernet. Transsphenoidal tilgang er i øjeblikket de mest almindeligt anvendte til at fjerne hypofyse tumorer. Den hule sphenoid sinus ligger bag din næse og lige foran hypofysen, der ligger i midten af hjernen på sin base.

Kirurgen skærer langs bagsiden af septum (midterste del) af næsen i sphenoid sinus og derefter øvelser gennem den tilbage knoklet væg i sinus adgang til hypofysen. Kirurgen indsætter normalt et endoskop (en lille, fleksibel slange med et videokamera i slutningen) og mikro-instrumenter gennem denne åbning at afskære stykker af hypofysen og trække dem ud gennem næsen. Denne fremgangsmåde er bedst for små tumorer.

Craniotomy

Hvis en hypofysetumor er stor eller har spredt sig til tilstødende dele af din hjerne, kan en kraniotomi (kirurgisk åbning af kraniet) være nødvendigt for bedre adgang. Dog, dette øger risikoen for komplikationer. Metoden med kirurgen bruger afhænger af placering og spredning af svulsten. Kirurgen kan bruge en subfrontal tilgang og fjerne knogle i panden området over øjenbrynene og løft og adskille den forreste del af hjernen og gå ind under det at nå frem til hypofysen.

I nogle tilfælde bruges en transcavernous (gennem hule sinus) frontotemporal tilgang på den ene side af panden med instrumenter gå gennem sinus og under hjernen. En anden fremgangsmåde anvendes til store tumorer er gennem bagsiden af munden og næsen (Le Fort maxillotomy), men dette kræver afmontering maxilla (overkæben) og derefter tilknytte det efter operationen. Denne fremgangsmåde giver en større adgang til bunden af kraniet hvor hypofysen er placeret.

Radiosurgery

Konventionelle stråling er undertiden anvendes til behandling af ubrugeligt hypofyse tumorer, men denne stråling kan beskadige tilstødende væv, herunder synsnerverne (vision) og påvirke hormonproduktion. Radiosurgery (CyberKnife, GammaKnife) bruger computer-kontrollerede fokus bjælker af stråling til at målrette præcise områder og ødelægge væv, at undgå skader på tilstødende strukturer. Dette er hovedsageligt kirurgi uden et snit.

Radiosurgery er passende for en lille tumor eller for resterende tumor, hvis det kunne ikke alle fjernes under kirurgi. Over tid, tumor skrumper, bliver erstattet af arvæv. GammaKnife kræver en ramme om patientens hoved at holde hovedet immobile under procedurerne, men CyberKnife kræver ikke en ramme, men bruger en billede-Føringssystemet for at bo på målet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com