Teori om Depression

10/17/2012 by admin

Teori om Depression

Virkningerne af depression på en persons hverdag kan være invaliderende og kan vokse i stigende grad værre med tiden. Som i endnu, den specifikke årsag til denne betingelse er fortsat ukendt. De fysiske og psykiske komponenter, der ledsager depression symptomer har dannet grundlag for en række teorier om dens oprindelse.

Identifikation

Depression er klassificeret som en affektiv sindslidelse, der forstyrrer en persons følelsesmæssige tilstand. Følelser af sorg, tab af interesse i daglige aktiviteter, træthed og muskel ømhed og smerter er alle mulige symptomer på denne lidelse. En persons følelser, tanker og adfærd er faktorer, der spiller en rolle i hvordan denne betingelse er oplevet. En teori om depression vil indarbejde en eller flere af disse faktorer for at forklare, hvordan denne tilstand udvikler sig inden for en persons liv.

Neurobiologi teori

Den neurobiologiske teori om depression identificerer specifikke neurale processer, der bidrager til en person oplever symptomer. Kemikalier i hjernen kaldet neurotransmittere er ansvarlig for at regulere de processer, der finder sted i kroppen. Adrenalin, dopamin og noradrenalin er kemikalierne, der er involveret i reguleringen af følelser og tankeprocesser. Når en af disse kemikalier er ude af balance, kan depression symptomer resultere. Behandling modeller baseret på denne teori bruge antidepressiv medicin som en måde at rette uanset kemiske ubalancer kan være til stede i hjernen.

Kognitive teori

En fremtrædende, 20th century psykolog ved navn Aaron T. Beck er grundlægger af kognitiv-adfærdsmæssige gren af psykoterapi. Hans teori--Becks kognitive teori om Depression--identificerer kilden til depression inden for tankeprocesser af sindet. Enkeltpersoner, der oplever symptomer som tristhed, tab af selvværd og håbløshed er typisk plaget af negative tankemønstre. Denne teori udsigt tankeprocesser som "ledere" af følelser. Behandling tilgange fokus på at fjerne disse negative tankemønstre, og erstatte dem med positive og konstruktive tankemønstre. Når negativ tænkte processer er væk, er deres resulterende følelsesmæssige symptomer elimineret.

Evolutionær teori

Evolutionær psykologi er bekymret med hvordan menneskers adfærd vedrører arters overlevelse. En teori om depression, kaldet rang teori, udsigt depression lidelser som en overlevelse taktik, der fremmer overlevelse af de svagere medlemmer af et samfund. Personer, der accepterer deres lavere rangeret status i samfundet udviser depression symptomer som en defensiv ordning og som en måde at håndtere deres status. Som depression symptomer kan være let synlige i form af sorg og træthed. Disse symptomer reducere sandsynligheden for konkurrence eller konflikt med andre, mens på samme tid arbejdet mod opretholdelse af den sociale ligevægt i arterne.

Utilpashed teori

Utilpashed teori om depression betragter lidelsen som forårsaget af en hyperaktiv immunsystemet svar, der angriber bestemte kemiske processer i kroppen. Denne teori definerer depression som en sygdom adfærd skyldes højere end normale niveauer af cytokiner i systemet. Cytokiner er en klasse af immun overfladeaktive stoffer. Disse agenter menes at være ansvarlig for træthed og muskelsmerter, der ledsager nogle former for depression. Symptomer blevet yderligere forværret af negative tankeprocesser og følelser. Utilpashed teori synspunkter antidepressiva som en type smertestillende eller smerte-morderen, der reducerer antallet af cytokiner i systemet, hvilket er grunden til symptom relief opstår.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com