Hvad er galde kolik?

03/14/2011 by admin

Sigt biliær kolik refererer til en konstant smerte med ekstreme kramper og andre specifikke funktioner, der er normalt mærkes på højre side af maven, lige under brystkassen. Det er et symptom og ikke en egentlig sygdom, og er normalt forårsaget af problemer med galdeblæren eller galdegangen.

Effekter

Smerter forårsaget af galde kolik hyppigst opstår flere timer efter et måltid, især et måltid højt indhold af fedt. Det er en konstant smerte, som forværres efterhånden, selv om det varer normalt kun omkring en time. I nogle tilfælde kan smerter vare i flere timer. Det kan være mild eller svær, og er mere af en kedelig ømme end en skarp smerte. Biliær kolik er ikke normalt forbundet med andre symptomer.

Identifikation

Biliær kolik er diagnosticeret baseret på en beskrivelse af den smerte, der er givet til en læge. Når det er fastslået, at du har biliær kolik, er det meget lettere for en læge at indsnævre de mulige årsager til dit ubehag. En ultralydsscanning kan hjælpe med at bestemme årsagen til smerter, især hvis det er et resultat af galdesten. Din læge kan også vælge at udføre blodprøver, især hvis du har andre symptomer (f.eks. feber) eller din smerte ikke går væk efter flere timer.

Betydning

Biliær kolik er oftest forårsaget af galdesten. Galdesten er almindelige, men de fleste mennesker, der har dem oplever ikke biliær kolik eller andre symptomer. Galdesten er generelt anses for at være for lidt konsekvens medmindre de producerer symptomer. En enkelt episode af biliær kolik kan ikke kræve behandling end observation, men at reducere dit indtag af fedt og tabe (hvis du er overvægtig) kan gøre tilbagevendende biliær kolik mindre sandsynligt.

Overvejelser

Smerter eller ubehag i højre side af maven er ikke altid et resultat af galde kolik. Din læge kan overveje andre problemer, når de evaluerer du for denne tilstand. Nogle andre betingelser, der kan efterligne biliær kolik omfatter blindtarmsbetændelse, lever infektioner såsom hepatitis, og problemer med bugspytkirtlen eller tarme.

Forebyggelse/løsning

De fleste mennesker, der oplever biliær kolik har galdesten og behandles i overensstemmelse hermed. Fedtfattig kost og vægttab omfatter behandlinger kirurgi, medicin og livsstil justeringer. Laparoskopisk operation for at fjerne galdeblæren er den mest almindelige second-line behandling; Det er mere effektiv end medicin og virker meget hurtigere. Hvis du er i stand til at have kirurgi, kan lægen bruge medicin, der opløser galdesten. Men medicinen kan være meget dyrt, tage lang tid at arbejde, og ikke altid er en permanent løsning på problemet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com