Virkningerne af overdreven støj på retsmødet

02/17/2011 by admin

Virkningerne af overdreven støj på retsmødet

Det er en støjende verden derude, og vi får ét sæt ører til at behandle den. Selv om det er en naturlig biprodukt af aldring til at tabe nogle hørelse, kan mange yderligere faktorer påvirke høretab. Den førende forebyggelige årsag er eksponering for overdreven lydtryk over længere perioder.

Effekter af støj

Støj kan skade skrøbelige hårcellerne i det indre øre. Jobbet af disse celler er at konvertere lyd energi til elektriske impulser, som hjernen omdanner til lyd. Hvis en celle er beskadiget, er det permanent. I modsætning til hår på ydersiden af vores organer, disse ikke vokse eller udskifte selv. En pludselig, særdeles høj lyd, såsom en eksplosion, kan medføre umiddelbar skade, og længere tids moderat kraftige lyde, over 85 decibel, kan udvikle sig til støj-induceret høretab.

For højt

Hvis det virker for højt til du, er det. Der er niveauer af støj, der er let tolereres, der vil forårsage skade, hvis du ikke tager en pause eller tage skridt til at sænke niveauet. Hvis du er 25 fødder væk fra travle trafik, vil du blive udsat for omkring 85 decibel. Koncert musik niveauer overstiger rutinemæssigt 100 dB, nærmer sig tærsklen til smerter omkring 125 dB. Hver gevinst på 10 på decibel skalaen forekommer to gange så højt, men det er faktisk 10 gange mere energi.

For lang tid

Hvor lang tid du er udsat for et lydniveau øger chancen at niveau kan begynde at forårsage skade. OSHA tillader otte timers daglig udsættelse for niveauer af 90dB, og tid reducerer som støj niveau stiger, kræver høreværn. Skader fra langvarig eksponering er kumulative. Du kan ikke have nogen indikation er sket skade, indtil høretab begynder. Afhængigt af typen støj, kan tab være i en række frekvenser eller brede spektrum, på tværs af alle hørelse.

For tæt

Afstanden spiller en enorm faktor i eksponering for lyd. Lydtryk er omfattet af lovens inverse-pladsen. Ved at fordoble afstanden fra en lydkilde energien af lyden er kun en fjerdedel af den oprindelige position. Bevæger sig væk fra en knald er ofte den første linje af beskyttelse af din hørelse, samt en naturlig reaktion på overdreven volumen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com