Menneskers følsomhed over for barometertrykket

05/06/2011 by admin

Menneskers følsomhed over for barometertrykket

Arthritis syge har længe hævdet, at deres ømme led kan forudsige regn godt før de lokale meteorolog. Forskning viser, at nøglen til dette organ viden er effekten af ændringer i lufttryk.

Hvad er barometertrykket?

Weather.com definerer barometertrykket som "vægten af luften omkring os." Ændringer i barometertrykket typisk angive ændringer i vejret.

Fælles faktor

Forskere har konstateret, at ændringen i vejret---ikke nødvendigvis typen af vejret selv---er hvad påvirker os fysisk. Således enten en stigning eller fald i barometerstanden gør sig gældende.

Trykfølsomme leddene

USA Today citerer Dr. John Parenti, direktør for departementet ortopædi på Geisinger Medical Center i Danville, Pennsylvania, spekulere at "[t] han nerveender på leddene har receptorer der kan fornemme trykændringer."

Modstridende forskning

Selv om masser af anekdotiske beviser findes med hensyn til virkningerne af vejret på kroniske lidelser, er forskere opdelt, om ubehag ledsager vejrskift er blot psykologisk eller faktisk fysisk.

Variation i effekter

Én ting forskere kan blive enige om er, at vejret påvirker os i en række forskellige måder. Dr. George Urban, associate director af diamant hovedpine klinikken i Chicago, bemærker, at effekten af barometertrykket ikke kan være bundet til nogen bestemt type af patient.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com