Hudpleje til for tidligt fødte børn

03/04/2011 by admin

Hudpleje hos nyfødte er afgørende, og dette gælder især for tidligt fødte børn. Preemies er mere udsatte og følsomme på utallige måder. Årvågne hudpleje er afgørende for at holde dem sunde og glade og skal fortsætte når du tage din baby hjem fra neonatal intensiv afdeling. Huden beskytter resten af vores organer fra omverdenen, og huden af preemies er ofte underudviklede og bogstaveligt tyndere, med mindre beskyttende effekt end huden af fuldbårne spædbørn.

Badning og hygiejne

Sund hud har brug at opretholde en passende syre/basisk balance. For at sikre dette, preemies skal blive badet med lav alkalisk sæbe (du kan tjekke alkalisk niveauer i sæber ved læsning produktlabels), som høje niveauer af basisk kan irritere huden og lavere syre niveauer, som beskytter din babys hud. Preemies bør også være badet kun med farvestof - og duft-fri produkter, da disse faktorer kan også irritere en babys hud og reducere beskyttende syrer i deres hud sammensætning.

Nyfødte babyer har brug for kun være badet et par gange om ugen, som hyppig badning kan forårsage irritation til deres allerede-følsomme hud. Lotion skal bruges sparsomt, da hyppig brug af cremer kan også påvirke beskyttende evner i huden og kan føre til uretmæssig syre/basisk balance. Hvis dit barn oplever alvorlige hud revner og tørhed, check med din børnelæge for lotion anbefalinger. Ikke brug baby vådservietter på preemies, da disse Vådservietter indeholder parfume, som vil irritere hendes hud; i stedet, vaske ble området med varmt vand, ren klud og lav alkalisk sæbe.

Dig og alle du lade omkring din preemie skal være fri for smitsom infektion og bør grundigt vaske dine hænder før bedrift eller at røre ved barnet.

Hud til hud pleje

En forholdsvis nye og populære metode til pleje af for tidligt fødte spædbørn er Kangaroo pleje, også kendt som hud til hud pleje. I denne metode, forælder (både moderen og Faderen kan deltage) hold preemie (iført kun en ble) mod brystet og under skjorten et par gange hver dag, så baby hud-mod-hud kontakt med moderselskabet og komfort af en livmoder eller pose-lignende miljø. Denne kontakt kan forbedre en preemie kropstemperatur og søvnkvalitet, fungerer som et beroligende middel, og forbedre hans vejrtrækning. Kænguru pleje fungerer som stedfortræder livmoderen tid til en preemie, der ikke har haft tilstrækkelig lejlighed til at udvikle inde i mor og ofte hjælper barnets hud til at blive stærkere og sundere.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com