Karakteristik af en frisk fisk

03/07/2011 by admin

Karakteristik af en frisk fisk

Er det frisk eller er det ikke? Hvordan kan du fortælle, hvis de fisk, du ser på is i supermarkedet stadig var wiggling dens finner mindre end en dag siden? At vide hvad man skal kigge efter, når køber fisk kan holde dig fra at blive syg, og hjælpe dig med at vælge et bedre produkt. Ferskvand og ocean fisk deler samme egenskaber.

Lugt

En frisk fisk bør have ringe eller ingen lugt. Fordøjelseskanalen af levende fisk indeholder enzymer. Når en fisk dør, hjælpe disse enzymer bakterier trænge ind i maven væggen. Dette forårsager fisk kød at starte fordærves. En ammoniak-lignende lugt eller en overvældende fishy lugt indikerer fisken er ikke længere frisk. Det er gammel eller har forkælet fra forkert køling.

Skalaer og hud

Skalaer af en frisk fisk er stramt på huden, ikke løs eller faldende off eller tørret ud. De er også lyse, reflekterende lys let, og har et metallisk udseende. En meget tynd og klar Slim bør dække huden. Skrupelløse fisk markeder undertiden import fisk dyppet i et konserveringsmiddel kemikalie kaldet formalin vises friskere. Hvis du er usikker, spørg hvis fisken er virkelig frisk eller har været skylles i et konserveringsmiddel.

Kød og hale

En frisk fisk har faste kød, der ikke er rørstrømsk eller let indrykket med fingeren. Det bør ikke adskillelse fra knoglerne. Halen skal være meget stive med fast kød så godt. Når du køber en renset fisk filet, teste robustheden af filetens kød med fingeren. Tryk ned på fileten. Hvis kødet bounces tilbage med sin oprindelige form, er det frisk. Hvis fingeraftryk forbliver, er fileten ved at ødelægge.

Fisk øjne

For øjnene af en frisk fisk bør svulmende, klar og skinnende, ikke overskyet eller forsænket ind i hovedet. Hvis øjne er overskyet, falmede, mælkeagtig eller kedelig, fiskene har alderen et par dage og nærmer sig en ikke-brugbar tilstand. Undtagelse til dette er naturligt overskyet-eyed fisk typer, såsom ferskvand sandart gedde og store havkat. Nogle fiskearter, ocean har også øjne, der cloud kort efter døden, som snapper, havaborre og skrubbe.

Gæller og finner

Gællerne skal være rød til lyserød, ikke grå eller brune der skal ingen Slim dækker dem. Finnerne skal være intakt, fugtig og og modstandsdygtige over for at blive trukket.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com