Omega 3 & immunitet

07/03/2011 by admin

Omega 3 & immunitet

Omega-3 er en fedtsyre, der er vigtige for menneskers sundhed. Det kan bruges til at bremse virkningerne af mange typer af sygdomme. Omega-3 kan også bruges til at forebygge sygdomme og forbedre generelle trivsel.

Kilder

Omega-3 kan findes i koldt vand fede fisk som hellefisk, laks og tun. Alger, nødder og hør frø er også rige kilder til omega-3. Omega-3 kan også købes i håndkøb i kapsel eller olie form.

Immunitet

Omega-3 øger immuniteten ved at producere hvide blodlegemer, der ødelægge farlige bakterier. Det hjælper også kroppen til at ikke overreagere til en infektion.

Autoimmune sygdomme

Omega-3 har anti-inflammatoriske egenskaber. Denne fedtsyre kan hjælpe bremse virkningerne af autoimmune sygdomme som leddegigt og lupus ved at reducere ledsmerter og hævelse.

Hjertesundhed

Ifølge University of Maryland Medical Center viser kliniske beviser, at omega-3 kan hjælpe med at reducere risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde ved at øge niveauet af gode kolesterol eller HDL. Det gode kolesterol sænker mængden af fedt i blodet.

Diabetes

I medicinsk Center på University of Maryland har også fundet, at omega-3 kan hjælpe mennesker med diabetes. Fedtsyrer fra fiskeolie kan sænke mængden af triglycerider (fedt i blodet). Det sænker også kroppens mængde af apoproteins, som er markører for diabetes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com