Behandling for panikangst

03/16/2011 by admin

Behandling for panikangst

En panikangst angiver, at enkelt har kronisk angst angreb, hvor han oplever en intens følelse af frygt med nogen logisk grund. Derudover kan han lide af fysiske symptomer, herunder en hurtig hjertebanken, svimmelhed, mavekramper, rysten, åndedrætsbesvær og svedtendens. Personer, der lider af en panikangst kan begynde at undgå sociale situationer, at begrænse deres livsstil. Behandlingen kan omfatte opførsel modifikation og/eller medicin.

Rådgivning

Lære at håndtere en panikangst kan medvirke til at reducere udbrud af fremtidige angreb eller deres sværhedsgrad som patienten begynder at forstå karakteren af hendes tilstand. Kognitiv adfærdsterapi opfordrer patienten til at overvåge hendes tanker.Terapeuten kan føre i patienten gennem en mental scene af en panik angreb og hjælpe hende med at rationalisere situationen i den sikker indstilling af terapeuten kontor. Patienten lærer at opdage specifikke psykiske mønstre, der kan ligge forud for et angreb og for at bevidst koncentrere sine tanker før et egentligt panikanfald opstår.Patienten kan opleve fordele fra rådgivning inden for et par uger, og fordelene kan stige over en række måneder, mens hendes fysiske og følelsesmæssige symptomer gradvist falde. Dog kan panikanfald vende tilbage i fremtiden og kræver yderligere rådgivning.

Medicin

En psykiater kan ordinere medicin til at behandle depression, en tilstand, der nogle gange falder sammen med en panikangst. Selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI), herunder Prozac, Lexapro og Celexa er relativt sikker og kan øge patientens humør, reducere angreb. Trycyclic antidepressiva (TCA), såsom Norpramin, kan være gavnlig, men de også bære risikoen for blodsukker bivirkninger.Nogle gange modtager patienten benzodiazepiner, mild beroligende, der påvirker centralnervesystemet. Disse lægemidler omfatter Xanax, Rivotril og lorazepam.Monoaminooxidasehæmmere (MAOIs), en anden gruppe af lægemidler, der anvendes i behandlingen af panikangst er stærk antidepressiva, men deres anvendelse skal overvåges strengt på grund af risikoen for alvorlige bivirkninger. Derudover skal en patient tager MAO-hæmmere følge kostråd, gør brug af disse stoffer mindre almindelige.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com