Forskellige typer af hukommelsestab

10/19/2016 by admin

Forskellige typer af hukommelsestab

Du har forlagt dine nøgler og spekulerer på, hvis det er simpel glemsomhed eller noget mere alvorligt. Tale med din praktiserende læge er det første skridt til at forstå, hvilken form for hukommelsestab du står. Hvis en specialist er nødvendig, kan din praktiserende læge henvise dig til en neurolog eller en geriatrisk psykiater.

Hukommelse ændringer med aldring

Mild absentmindedness, som at miste dine briller eller glemmer et navn, er en del af befolkningens aldring og angiver normalt ikke et alvorligt problem. Men aldring kan bringe mere alvorlige problemer, såsom amnestic mild kognitiv svækkelse og demens. De to mest kendte typer af demens er Alzheimers sygdom og vaskulær demens.

Andre former for hukommelsestab

Der er reversibel former for hukommelsestab forårsaget af medikamenter, kvæstelser i hovedet, depression, alkoholisme og vitamin B-12 mangel. Din læge kan hjælpe lokalisere årsagen og anbefaler den rette behandling.

Når til lægen

Mayo Clinic websiden anbefaler, at hvis du har nogen bekymringer om hukommelsestab (eller en elsket ens hukommelsestab), har en læge prøve at finde årsagen. Mange ting kan forårsage hukommelsestab og nogle af dem er vendbar.

Hukommelse Tips

Hvis du oplever glemsomhed, er der ting, der kan hjælpe. For eksempel, kan du holde "to do" liste, engagere sig i fysisk og mental motion og begrænse din alkoholindtag.

Nyttige ressourcer

National Institute on Aging's web-side har en liste over agenturer, der kan hjælpe enkeltpersoner og familier behandle problemerne med hukommelsestab.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com