Tand Erosion & Pediatric gastrisk refluks

03/20/2011 by admin

Tand Erosion & Pediatric gastrisk refluks

Tand erosion, også kaldet overflade tandtab (TSL), opstår, når overfladen af tanden bliver ødelagt, udsætter den underliggende blødere materiale. Den hårde emalje overfladen af tænderne er vigtigt at beskytte mod tænderne og andre tandsygdomme. Du kan have tand erosion på grund af ting som clenching og slibning, forkert børstning eller kemisk korrosion. Hos børn, er tand erosion ofte forårsaget af kemisk korrosion som følge af gastrisk refluks.

Gastrisk refluks

Gastrisk refluks er en tilstand, hvor syre, galde og enzymer fra maven tilbage i spiserøret, hals og mund. Disse syrer kan forårsage symptomer som mavesmerter, brændende i brystet eller halsen og en sjov smag i munden. Mens prævalens af syre refluks falder med alderen, er børn, der har refluks tilbøjelige til relaterede problemer og forhold, herunder tand erosion.

Tand Erosion

Det mest almindelige sted for tand erosion er på bagsiden af fortænderne, fordi denne er længst væk fra spytkirtlerne. Spyt hjælper med at reducere virkningen af gastrisk refluks i munden.

Progression

Du kan først lægge mærke tand erosion på grund af reduceret glans på tænderne. Dette kan efterfølges af øget følsomhed af tænder til varmt og koldt, og endelig af tabet af emalje til det punkt, hvor dentinen er udsat.

Diagnose

Den egentlige årsag til et barns tand erosion kan være vanskeligt at identificere, fordi barnet kan have flere andre faktorer udover gastrisk refluks, som bidrager til eller forårsager tand erosion. For eksempel, kan satsen af spyt flow påvirke tand erosion, som kan bevægelse af kinder og tunge, tand form og kost. Diagnosen er også kompliceres af, at et barn ofte ikke kan beskrive hendes symptomer. En forælder & rsquo; s observation af symptomer såsom bøvsen og overdreven savle kan hjælpe med at lede til en passende diagnose.

Behandling

Tand erosion bør blive behandlet af en tandlæge til at forhindre yderligere erosion og andre tandproblemer. Typisk behandling omfatter anvendelse af dental fugemasser på tænderne, som er ved at blive en mere almindelig praksis i pædiatriske tandpleje i almindelighed. Pediatric gastrisk refluks behandles af en læge og ikke over-the-counter voksen retsmidler. Den præcise behandling afhænger af symptomerne. Typisk behandling kan omfatte medicin, ernæringsterapi og adfærdsmæssige ændringer.

Forebyggelse

Den bedste forebyggelse for tand erosion forårsaget af gastrisk refluks er at kontrollere de gastrisk refluks. Forældre kan have en betydelig positiv indflydelse ved at begrænse deres børn & rsquo; s forbruget af sure fødevarer såsom sodavand, citrusfrugter og juice.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com