Neurotransmitter fødevarer til hjernen

09/10/2011 by admin

Den mad, vi spiser påvirker funktionen af vores hjerne i en bred vifte af subtile måder. Den vigtigste forbindelse af mad og adfærd kommer fra processerne af normale ernæringsmæssige metabolisme. Hvad du spiser, direkte og indirekte påvirker nerve kemikalier, som igen påvirker humør, energi niveauer, stress niveauer og søvn vaner.

Serotonin

Neurotransmitteren serotonin udfører en række funktioner i hjernen. Høje niveauer af serotonin øger tolerance til smerte, mindske cravings for mad, forbedre humør og forbedre søvn. Lave niveauer af neurotransmitter resultere i øget følsomhed for smerte, mad cravings, depression, søvnløshed, aggressiv adfærd og dårlig kropstemperatur regulering. Serotonin er fremstillet i hjernen fra aminosyren tryptofan, folinsyre og vitaminer B6 og B12.

Mad til Serotonin

Selvom tryptophan findes i protein-rige fødevarer, sænker spise et proteinrigt måltid faktisk tryptophan og serotonin-niveauet i hjernen, mens spise fødevarer rige på kulhydrater øger disse niveauer. Sukker og raffinerede stivelse udløser hurtig frigivelse af insulin, som sænker blodets indhold af de fleste store aminosyrer undtagen tryptofan, hvilket giver tryptofan til at forblive i blodet og trænge ind i hjernen. Hele korn stivelse udløser en langsom og vedvarende frigivelse af insulin, som resulterer i en gradvis forøgelse af serotonin niveauer uden at stige og falde i blod-sukker niveauer erfarne med sukker og raffinerede stivelse. Ud over kulhydrater, vil forbrugende fødevarer rige på folinsyre og B-vitaminer give kroppen med de nødvendige for serotonin produktion byggesten.

Dopamin og noradrenalin

Dopamin og noradrenalin (undertiden kaldet noradrenalin) er neurotransmittere, der fremstiller fra tyrosin, en aminosyre, samt folsyre, magnesium og vitamin B12. Et fald i niveauet af disse neurotransmittere producerer følelser af depression og irritabilitet. Forbruge mere tyrosin rejser niveauer af disse neurotransmittere og forbedrer humør, øger årvågenhed, lindrer stress og øger mental funktion.

Mad til dopamin og noradrenalin

Ligesom tryptofan, tyrosin er rigelige i protein-rige fødevarer, men i modsætning til tryptofan, tyrosin niveauerne stige når du indtage proteinrige måltider. Høje niveauer af konkurrerende aminosyrer og lave insulin sænker tryptophan men favoriserer tyrosin. Som et resultat, er disse to neurotransmittere konstant strid med hinanden i den menneskelige hjerne. At være høj, skal den anden være lav.

Acetylcholin

Cholin, et fedt-lignende stof, er i modsætning til aminosyrer, den har ingen konkurrence for indrejse i hjernen. Den mere cholin er forbrugt, mere af det ind i hjernen og bruges til at producere neurotransmitter acetylcholin, hvilket er vigtigt i hukommelse og generelle mentale funktion. Et fald i acetylcholin niveauer er fælles med aldring og kan medføre hukommelsestab og reduceret kognitiv evne.

Mad til acetylcholin

Du kan øge brain niveauer af acetylcholin ved at forbruge fødevarer rige på cholin, som æg og hvedekim, eller ved at supplere med nicotinamid, en form af niacin, der øger koncentrationen af cholin i hjernen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com