Gastritis tilstand og symptomer

11/26/2011 by admin

Gastritis tilstand og symptomer

Gastritis er en smertefuld sundhedsmæssige tilstand involverer betændelse i maveslimhinden. Som foring bryder ned, brænde syrer bruges til fordøjelsen væggene i din mave. Forskellige faktorer kan føre til gastritis, og symptomerne kan også variere afhængigt af sværhedsgraden af din tilstand og art. Gastritis forårsager stor ubehag og kan føre til mere farlige sundhedsmæssige problemer, hvis ignoreres. Konsultere en læge, hvis du oplever hyppige symptomer forbundet med gastritis.

Årsager

Gastritis har flere forskellige årsager. Bakteriel infektion er en af de vigtigste årsager til denne betingelse. Helicobacter pylori bakterie infektioner er kendt for at bryde ned i maven beskyttende belægning, fører til smerte og indre skader. Parasit-infektion kan også medføre gastritis. Visse piller, såsom aspirin og ibuprofen, kan også forårsage akut gastritis. Kan opstå problemer, når en person tager store mængder af sådanne piller over en længere periode. Stress er en anden synderen, fører til en stigning i destruktive mavesyre. Overdrevent alkoholforbrug skader også mave foring, fører til gastritis. Supplerende sundhedsbetingelser tilknyttet udviklingen af gastritis omfatter HIV/AIDS og Krøns sygdom.

Risici

Gastritis præsenterer nogle alvorlige risici, især når venstre ubehandlet. Ifølge Mayo Clinic er en af farerne af gastritis den øgede risiko for mavekræft. Andre risici omfatter udvikling af smertefulde mavesår. Den gode nyhed er, at mange tilfælde af gastritis kan let behandles, og de fleste mennesker heler hurtigt.

Symptomer

Brændende ømhed og smerter i maven er tegn på mavekatar. Mange gange, er sådanne smerter forårsaget af simpel fordøjelsesbesvær efter at have spist noget surt eller krydret. Fortvivl ikke hvis dine symptomer er sjældne. Tilbagevendende brændende og syre fordøjelsesbesvær, såvel som overdreven oppustethed og gas, er dog indikatorer for gastritis. Andre symptomer omfatter kvalme og opkastning.

Akut Gastritis

Akut gastritis kommer pludseligt og varer kun et kort stykke tid. Det vises normalt i form af kvalme og brændende smerte i din øvre del af maven. Denne form for gastritis er mindre alvorlig og er normalt forårsaget af indtagelse af problematiske fødevarer og piller. For eksempel, kan en person opleve akut gastritis efter drikke tungt og spise krydret mad aftenen før.

Kronisk Gastritis

Kronisk gastritis er en mere alvorlig tilstand. Følelser af ubehag forøg gradvist over tid, indtil en person føler kedelig smerte og tab af appetit, næsten hver gang han spiser. Helicobacter pylori bakterie infektioner fører ofte til kronisk gastritis. Hold øje med blod i dit opkast eller afføring, et tegn på indre mave blødning som følge af gastritis.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com