Skin sarkoidose

09/26/2011 by admin

Sarkoidose er en multiorgan sygdom, der skyldes en bestemt type væv betændelse i kroppen. Alle på alle alderstrin kan få sarcoidose, og i oktober 2010, årsagen til sygdommen er ukendt. Sarkoidose kan påvirke en lang række organer, herunder huden.

Almindelige symptomer

Sarkoidose er en sygdom, der forårsager masser af betændt væv til at danne på forskellige organer i kroppen og påvirker patienter i en række forskellige måder. Nogle har ingen negative symptomer, mens andre har flere symptomer, herunder vægttab, nattesved, træthed og hud læsioner. Sarkoidose påvirker hyppigst hud, øjne, lymfeknuder og leveren.

Virkninger på huden

Når sarkoidose påvirker huden, kan det resultere i udslæt eller hud læsioner. Erythema nodosum forårsager hævede, røde, ømme knopper form på huden, og er en fælles hud læsion, der opstår som en sarkoidose symptom. I sjældne tilfælde, kan patienter udvikle hårde rød-lilla knopper i ansigtet kaldes lupus pernio; denne type af hud læsion er normalt forbundet med kronisk sarcoidose. I nogle tilfælde, kan patienter også udvikle kalkaflejringer i huden eller en fortykkelse af gamle ar. Sarkoidose af huden er normalt en langvarig symptom og tendens til at løse over måneder eller år.

Hudbehandlinger

De fleste sarkoidose patienter kræver ingen behandling overhovedet. Men for smertefulde hudlæsioner, patienter kan tage et binyrebarkhormon at vende negative virkninger. Topikale kortikosteroider kan være effektive med hudlæsioner især. Thalidomid er et andet stof, der undertiden har bidraget til at forbedre og helbrede hudlæsioner, men i 2010, det er stadig i den eksperimentelle fase af dopingkontrol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com