Funktionelle kostvaner

08/24/2011 by admin

Funktionelle kostvaner

En funktionel kost er en, hvor dit mål er at sikkert tabe sig langsomt eller at bevare din idealvægt. Ekstreme kostvaner, at berøve dig om ernæring og kalorier eller alt for afhængige af en eller to bestemte fødevarer kan skade din krop. En funktionel kost, såsom vegetarisme eller det glykæmiske indeks, fokuserer på indarbejde så mange naturlige, uforarbejdede fødevarer i din daglige rutine uden at fratage dig af fornøjelsen af at spise.

Vegetarisk kost

En vegetarisk kost er stærkt afhængig af baseret planteføde. Denne diæt er funktionel, hvis dieters er samvittighedsfuld om at indarbejde nok protein i deres daglige måltider. Protein i en vegetarisk kost kan komme fra bønner og bælgfrugter, tofu og lavere fedt mejeriprodukter. Olivenolie og avocado kan give mono-mættet fedt og en følelse af oppustethed i en plante-tunge måltid. Frugt kan erstattes sødme af sukker, som kan agave sirup og små mængder af honning. Denne diæt er let at holde sig til på grund af den store mængde af muligheder. Vegetarisme er en funktionel kost, fordi det understreger naturlige fødevarer, hele korn kulhydrater og begrænset hvidt sukker.

Glykæmisk indeks kost

Det glykæmiske indeks er et diagram, der bedømmer, hvordan visse fødevarer interagere med niveauer af glukose i blodbanen. Denne glucose styrer kroppens produktion af insulin. Type 2 diabetes, også kendt som voksen debut diabetes, kan forekomme, når kroppen kvit at være i stand til at behandle insulin, som kan spike når indtager for mange kulhydrater rige fødevarer. Denne kost understreger vælger de fleste af din mad fra den nederste ende af indekset og er funktionel, fordi det indeholder en ubegrænset mulighed for valg og tilskynder skære stivelsesholdige og sukkerholdige fødevarer fra din kost.

American Heart Association hjerte sund kost

Denne plan fokuserer på at fjerne fødevarer, der indeholder mættet fedt eller delvist hærdet olie fra din kost. American Heart Association understreger kontrollere dit blodtryk og at have din kolesterol niveauer kontrolleres. Denne kost fremmer også spise mørke, grønne greens og indarbejde fødevarer rige på omega olier, som laks, i din ugentlige kostplan. Denne diæt er funktionel, fordi den understreger sunde fødevarer, som hele korn, og en afhængighed af plante-baserede muligheder, lavere fedt mejeriprodukter og lavere indstillinger for fedt kød som kylling og fisk.

Ingen sukker kost

En ingen sukker kost har til formål at styre både vægt og blodsukker og kan være effektive i afværge voksne debut Type 2 diabetes. Denne diæt har til formål at skære mest forarbejdede fødevarer, især fødevarer, der indeholder høj fructose corn syrup, som de fleste salatdressinger, krydderier som ketchup og grill sauce, og selv mest emballerede kiks. Denne diæt er funktionel, fordi det tilskynder dieters at være samvittighedsfuld omkring kun forbruger uforarbejdede fødevarer og aldrig tilføje sukker. Sødestoffer kan indeholde et ekstra brugen af honning, frugt sødestof og agave sirup.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com