Mr billedet for degenerativ ledsygdom

11/23/2011 by admin

Mr billedet for degenerativ ledsygdom

Degenerative joint sygdom er også kendt som slidgigt eller osteoarthrosis. Det sker når brusk i kroppen slides ned over tid, og er den mest almindelige form for gigt.

Undersøgelser/test

Den sædvanlige metode til diagnosticering degenerativ ledsygdom (DJD) er med x-stråler. Når en læge har brug for yderligere detaljer, han eller hun kan dog anmode om en MR-scanning af leddene (s) involveret.

Begrundelsen for Mr

Årsager en læge kan bestille en MR-scanning for degenerativ ledsygdom omfatte mistanke om avascular nekrose (når knoglerne ikke får nok blod) eller blødt vævsskade, som ikke kan ses på røntgenbilleder.

3D-billedbehandling

En x-ray kan vise, hvor meget skade findes i knogler og/eller brusk af de berørte fælles. En MR-scanning går endnu længere, giver tre-dimensionelle billeder.

Ulemper

MRIs er meget dyrere end x-stråler. Fra 2008 gennemsnit prisen for en x-ray under $150. En MR-scanning kan koste cirka $2.500.

Afvigende udtalelser

I marts 2008 udgivet American Academy af osteopatisk Surgeons (AAOS) en undersøgelse, der sagde, at de tror MRIs er ved at blive overbelastet som diagnostiske redskaber. Undersøgelsen konkluderede, at læger bør basere sig på andre måder at diagnosticere degenerativ ledsygdom/slidgigt, herunder forske patientens medicinske historie, fysisk undersøgelse, og at få x-stråler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com