Tonsillektomi komplikationer

01/31/2012 by admin

Tonsiller er svampet stykker af væv placeret på hver side af halsen. Når du arbejder optimalt, er tonsiller designet til at fange bakterier eller virus, før de kan komme ind i kroppen. Dog blive undertiden tonsiller smittet med bakterier eller virus de fanget, som forårsager en tilstand kendt som tonsillitis. Kronisk tonsillitis, halsbetændelse, ofte hævede mandler eller søvnbesvær kan nødvendiggøre fjernelse af mandlerne, som er kendt som en tonsillektomi.

Sådan fungerer det

Tonsillektomi udføres oftest i børn, ifølge kidshealth.org. Kirurgi kræver generel anæstesi, hvilket betyder at patienten vil blive sat på vågeblus typisk i 20 minutter, ifølge kidshealth.org. Kirurgen bruger en række snit til at fjerne mandlerne og derefter pakker operationsstedet med pakning væv til langsom blødning.

Blødning

Tonsillektomi bruger oftest en metode, der er kendt som Elektrokauterisation for at holde operationsstedet fra blødning. Elektrokauterisation bruger varme til at forsegle blodkarrene og forhindre yderligere blødning. Ifølge entusa.com, forekommer yderligere blødning i ca 1 til 4 procent af patienter, der undergår en tonsillektomi. I svære tilfælde, kan et højt niveau af blodtab nødvendiggøre en blodtransfusion.

Ændringer i tale

Når mandlerne er fjernet, kan dette skabe ekstra luft lommer i næsehulen, hvilket kan medføre luft at strømme gennem næsen når patienten taler, lavet en justeret, eller hypernasal, tone at tale. Ifølge entusa.com, opstår denne komplikation i hver 1 ud af 3.000 patienter.

Nasopharyngeal stenose

Denne betingelse opstår, når væv på operationsstedet erfaringer ekstrem ardannelse og indsnævrer halsen åbning. Dette kan forårsage åndedrætsbesvær og kan kræve yderligere kirurgisk reparation at udvide luftvejene.

Instrumentering skader

En tonsillektomi kræver indsættelse af kirurgiske instrumenter ind i munden og brugen af en mund-gag retractor at holde munden åben under kirurgi. I nogle tilfælde kan munden gag retractor falde ud af sted, hvilket kan resultere i en tilhugget tand. En anden mulig risiko er af brændende på grund af eksponering for Elektrokauterisation enhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com